Morales u Dinamu ne vidi izlog za prodaju, nego za SP: Čile nema boljeg playmakera od mene

NEKA ne visi Pedro, mogla bi se promijeniti popularna poštapalica, jer dok ostali Dinamovi Latinoamerikanci najvećim dijelom Zagreb i klub vide tek kao izlog koji skraćuje put između rodne zemlje i bogatijih zapadno (ili istočno)europskih destinacija, Pedro HNL i modri dres smatra kartom koja će mu osigurati put na SP sljedećeg ljeta.

Iako nije u prvim (a ni "drugim") planovima Argentinca Marcela Bielse, izbornika Čilea, najbolji strijelac i asistent Dinamove jeseni siguran je da će proljetnim igrama natjerati selektora da pozivnicu za Južnu Afriku pošalje i u Maksimirsku 128.

"Za vrijeme boravka u Čileu nisam se čuo s izbornikom, ali sam razgovarao s njegovim suradnicima koji su me gledali na Dinamovim utakmicama i izvijestili izbornika da sam sjajno odigrao polusezonu. Čile će prije SP odigrati mnogo prijateljskih utakmica i očekujem da ću biti pozvan. Te prijateljske provjere će biti dovoljne da uvjere izbornika da na mojoj poziciji nema boljeg od mene. Dinamo će me odvesti u Južnu Afriku, proljeće će biti moje", samouvjereno je Morales izjavio za SN.

Postavlja se pitanje koje su to "igračine" ispred Pedra kada se on s takvim referencama ne može izboriti barem za status rezerve: "Nema nijednog boljeg od mene! Tu su Matias Fernandez iz lisabonskog Sportinga i Jorge Valdivia koji igra za saudijski Al-Ain i nisu ništa bolji od mene".

Kako to da izbornika nije uspio uvjeriti u istinitost tih tvrdnji: "Odluka hoće li me pozvati ili ne je njegova, jer iza mene je odlična polusezona u Dinamu i ne znam zašto me nema u reprezentaciji".

Podsjećamo, Čile na SP-u igra u skupini sa Španjolskom, Švicarskom i Hondurasom.

Pročitajte više