Mourinho: Ako odem ja, ide i Terry

NI UVJERLJIVA pobjeda od 4-0 nad Wycombeom te plasman u finale Carling cupa, a niti bljesak Ševcenka, nisu ublažili turbulentnu atmosferu na Stamford Bridgeu.

Bombastično je jutros zazvučala izjava Mourinha da kapetan Chelsea, John Terry, neće potpisati novi ugovor, na pet godina za 125.000 funti tjedno, ukoliko portugalski menadžer ode iz kluba.

"John mi je rekao, da bi prije nego što potpiše novi ugovor, želio znati ostajem li u klubu, jer bi mu, kaže, bilo vrlo teško igrati pod dirigentskom palicom drugog trenera. Želi igrati za mene sve do kraja karijere jer je prihvatio moju filozofiju." - izjavio je Mourinho.

Čini se da Abramovič ipak priprema atmosferu za odlazak Mourinha na kraju sezone, no Portugalac nema namjeru otići prije isteka ugovora, za 3 godine, koji usput rečeno vrijedi 5.2 milijuna funti po sezoni. Ukoliko Mourinho ipak dobije otkaz, Chelsea bi se suočila sa jezivo visokim zahtjevom za kompenzaciju .

U ovoj priči važan je i Frank Lampard, čiji je ugovor također u fazi pregovora. Real Madrid, Inter, Juventus i Milan vrlo pažljivo prate razvoj situacije oko Lamparda. Steve Clark, Mourinhov asistent, kaže kako je ova momčad Chelsea Mourinhovo djelo, sa specifičnom filozofijom i kvalitetom te ukoliko on ode, da to neće biti isti Chelsea.

M.J.

Pročitajte više