Lige petice

Mourinho: Ono što meni predbacuju kao katastrofu, drugima su veliki uspjesi

Foto: EPA

JOSE MOURINHO održao je prvu konferenciju za medije kao trener Rome. Otvorio ju je zahvalom navijačima Rome na sjajnom dočeku.

"Želim zahvaliti navijačima na srdačnoj dobrodošlici, bilo je nevjerojatno, a još nisam ništa napravio za ovaj klub. Impresioniran sam", rekao je pa kroz šalu dodao:

"Morao sam tri puta promijeniti broj telefona otkako je objavljeno da sam novi trener Rome. Nekako ste uvijek uspjeli doći do njega. Šalu na stranu, nevjerojatno je vratiti se. Nedostajala mi je Italija, ali čeka me puno posla, nema vremena za uživanje."

Iako je danas bio dobro raspoložen, poručio je da vjerojatno neće biti tako kad sezona krene.

"Znate da nisam previše fin kad krenem raditi. Neću biti taj koji traži nevolje, nemam vremena za to. Sada imam više iskustva, emocionalno sam stabilniji, ali uvijek ću braniti klub za koji radim."

Nije se propustio dotaknuti povijesti.

"Osvojio sam tri trofeja u Manchester Unitedu i to je viđeno kao katastrofa. Stigao sam do finala Liga kupa s Tottenhamom - nije mi dozvoljeno da ga odigram. I to je viđeno kao katastrofa. Ono što meni predbacuju kao katastrofu, za druge su dobri rezultati, veliki uspjesi. Uvijek je stvar u trofejima. Ipak, mi ovoga puta govorimo o projektu i radu. Lako je obećati, stvarnost je nešto drugo. Romi nije potreban izolirani uspeh, jedan trofej kao slučajnost. Gazde kluba žele da klub napreduje, da dođe na viši nivo i tamo ostane. Radit ćemo naporno i doći ćemo do trofeja."

Znače li njegove najave da ga se Juventus i Cristiano Ronaldo trebaju bojati?

"Ronaldo se ne bi trebao brinuti zbog mene, ne igram stopera. Da igram, udarao bih ga, ali, nažalost, nikada nisam bio dovoljno dobar. Sad sam i prestar da bih igrao protiv njega", rekao je.

Zaključio je odgovorom na pitanje gdje vidi Romu za tri godine.

"Vidim kako slavimo. Nešto."

Pročitajte više