MOURINHO OSTAJE BEZ DESNE RUKE Nakon 17 godina napušta ga asistent s kojim je osvojio sve

Foto: Getty Images

NEDUGO nakon što je Liverpoolova trenera Jürgena Kloppa napustio dugogodišnji pomoćnik Željko Buvač, identična je sudbina zadesila i Unitedova šefa stručnog stožera Joséa Mourinha.

Nakon 17 godina kontinuirane suradnje, Rui Faria, potaknut vlastitim trenerskim ambicijama, odlučio je raskrstiti s Joséom Mourinhom kojem je u Chelseaju i Manchester Unitedu služio kao pomoćnik, odnosno u Portu te Interu i Real Madridu kao kondicijski trener. Prema posljednjim informacijama, Rui Faria kandidira za Arsenalovu trenersku funkciju.
 
"Poslije dugotrajnog sam razmišljanja odlučio krenuti u drugom pravcu. Proveo sam 17 nezaboravnih godina, ali sada je vrijeme da se osamostalim. Prvo se želim posvetiti obitelji, a potom se upustiti u novi profesionalni izazov", potvrdio je Rui Faria za službenu mrežnu stranicu Manchester Uniteda s kojim će ugovor raskinuti po završetku tekuće sezone.
 
"Zauvijek ću biti zahvalan Joséu Mourinhu na znanju i iskustvo koje je nesebično prenosio na mene. Ipak, najviše mu hvala na prijateljstvu", izjavio je Portugalac koji je tijekom suradnje sa sunarodnjakom osvojio tridesetak trofeja.
 
"Nekoć je bio dijete, a danas je muškarac. Nekadašnji inteligentni student danas je nogometni ekspert spreman za uspješnu menadžersku karijeru. Nedostajat će mi kao čovjek i to je za mene najteža činjenica", poručio je José Mourinho pred kojim je selekcija novog, vjernog pomoćnika. 

Pročitajte više