Mrmić otkrio kako će hrvatske golmane pripremiti za Messija

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija priprema se za Svjetsko prvenstvo u Rusiji do kojeg je ostalo još samo dva tjedna. Nekoliko je nepoznanica u momčadi Zlatka Dalića, ali oko jedne pozicije nema nikakve dileme - Danijel Subašić nezamjenjiv je na hrvatskom golu, a iza njega priliku će čekati Lovro Kalinić i Dominik Livaković.

Za formu vratara zadužen je Marijan Mrmić, proslavljeni vratar i trener reprezentacije s ugovorom u Bešiktašu.

U kakvom stanju su golmani?

"Optimalnom. Odmarali su nekoliko dana, predahnuli i osvježili kapacitete. Danijel Subašić sezonama drži Monaco, ovog je proljeća bio nešto ozlijeđen i stoga na terenu manje, no itekako je pomogao čuvanju drugog mjesta u velikoj borbi s Lyonom i Marseilleom. Lovre Kalinić je s KAA Gentom izborio Europu, tu je i osobna satisfakcija zbog rekordne minutaže bez primljenog pogotka, nesavladiv je ostao u 14 susreta, što znači da ima kontinuitet, a i sigurnost. Livaković je s Dinamom pokupio duplu krunu, uvijek pouzdan, vrijedan povjerenja i poštovanja", kaže Mrmić.

Tko je u prednosti?

"Subašić, zato što je prošao u kvalifikacijama".

Na pitanje kako će igrače pripremiti za Lionela Messija, Mrmić kaže: "On je samo jedan od jedanaestorice. Imamo i mi adute, neka se i protivnici bave Hrvatima. Svi će na SP-u biti motivirani. Ne smijemo svisoka gledati Island, nosimo poneko neugodno iskustvo".

Subašić je odradio još jednu sjajnu sezonu u Monacu, iako je dio sezone propustio zbog problema s ozljedom. Livaković je imao svijetlih i ne baš sjajnih trenutaka na golu Dinama, a u 37 nastupa primio je 33 gola, uz 16 utakmica bez primljenog pogotka. Kalinić je, pak, briljirao u Gentu, primio je 36 golova u 38 utakmica, a u 15 susreta nije primio ni gol.

Dominik Livaković prenio je svoje dojmove s priprema reprezentacije u Rovinju.

"Početak priprema uistinu je dobar, atmosfera je odlična i sve nam je super u Rovinju. Naravno da se osjeti razlika u kvaliteti suigrača u reprezentaciji i Dinamu, ali ne bih podcjenjivao svoje klupske suigrače. Mislim da smo naposljetku jako dobro izvukli sezonu, premda je bilo problema pri kraju. U jesenskom smo dijelu sezone stekli veliku prednost, a velika je čast ovdje u Rovinju biti jedan od dvojice igrača iz domaće lige, ponosan sam na to", rekao je Livaković.


"Danijel Subašić i Lovre Kalinić mnogo su iskusniji od mene, pogotovo Subašić koji je branio u Ligi prvaka i ne trebamo strahovati za naše vratare. Naravno da mogu mnogo naučiti od njih, često razgovaramo i mogu mi pomoći pripremiti se za nastavak karijere", dodao je Livaković.

"Malo sam se savjetovao sa Soudanijem koji je protiv Nigerije igrao s Alžirom. Kaže da su izrazito brzi i neugodni. Nama je utakmica s Nigerijom finale finala, stvarno moramo dobro odraditi tu prvu utakmicu jer s pobjedom će nam sve biti lakše", zaključio je golman Dinama.

Pročitajte više