TRANSFERI

Mundo Deportivo: Barca umjesto Rakitića dovodi Olmovog suigrača iz Španjolske

Foto: Guliver Image/ Getty Images

ERIC ABIDAL, tehnički tajnik Barcelone, proteklog vikenda uživo je pratio utakmicu između Leccea i Napolija zbog Barcine najveće mete za idući prijelazni rok - Fabiana Ruiza (23).

Odlični veznjak dugo je želja katalonskog kluba, još otkad je nosio dres Betisa, a nastavili su ga pomno pratiti i kad je došao u Napulj. Kako piše Mundo Deportivo, mladi Španjolac je Barcina glavna meta za 2020. godinu.

Rakitić, Busquets i Vidal su povijest, on predstavlja budućnost

Na Nou Campu smatraju da bi se njegove karakteristike savršeno uklopile u Barcin sustav te da bi on bio nasljednik Rakitića, Busquetsa ili Artura Vidala.

Fabian je u Španjolskoj stasavao pod trenerskom palicom Pepa Mela i Quiquea Setienea, dvojice trenera koji gaje stil igre vrlo sličan Barceloninom. Ruizova prepoznatljiva kvaliteta je kombinacija snage i mekane lijeve noge, a i činjenica da može pokrivati tri pozicije veznog reda.


Dokazao se u Napoliju nakon što ga je Barca dvaput propustila dovesti, Olmov je suigrač u reprezentaciji

To je potvrdio u Napoliju kod Carla Ancelottija gdje mu nije bilo potrebno previše vremena da izraste u jednog od najvažnijih igrača momčadi.

Ljetos je bio dio mlade reprezentacije Španjolske, s Dinamovim Danijem Olmom, koja je osvojila titulu prvaka Europe.

Barcelona ga je već jednom propustila dovesti na zimu 2017. godine kad je igrao na posudbi u Elcheu. Betisu se tad nije sviđala opcija s posudbom i odštetom od pet ili šest milijuna eura. Tad je imao otkupnu klauzulu od 15 milijuna eura koja je idućeg ljeta bila udvostručena. Katalonci su i tada bili zainteresirani, ali je Napoli bio konkretniji, platio je 30 milijuna eura i osigurao si dragocjenog nogometaša.

Barcini ljudi Ruiza vide kao ključni dio terceta veznog reda s mladim Frenkiejem de Jongom i Brazilcem Arturom.

Pročitajte više