Mutu zbog kokainskog skandala Chelseaju visi 17 milijuna eura!

ARBITRAŽNI organ Međunarodne nogometne federacije (DRC) presudio je da nogometaš Adrian Mutu mora isplatiti novac FC Chelseaju jer ga je oštetio svojim kokainskim skandalom.

U Fifi su odlučili da je iznos odštete koji Mutu mora platiti točno 17,17 milijuna eura. Pozitivan na kokain danas 29-godišnji je Rumunj ispao na dopinškom testu u listopadu 2004. godine, u trenucima kada je odrađivao drugu godinu ugovora s londonskim klubom.

Poslije je isponova izgradio nogometašku karijeru u Juventusu i Fiorentini, no iz kluba sa Stamford Bridgea odlučili su se žaliti smatrajući da Rumunj nije ispoštovao odredbe iz ugovora, da je višestruko naštetio imidžu kluba, te da nije opravdao ulaganja u njega.

Chelseaja su poručili da su oduševljeni ovom revolucionarnom presudom, koja će ubuduće tražiti daleko veću odgovornost od nogometaša pri poštivanju potpisanog ugovora o radu.

"Nije nam cilj bio izvući novac, niti smo zahtijevali određenu sumnju. Naprosto nam je drago što su iz Fife prepoznali situaciju u kojoj je oštećena strana bila samo FC Chelsea", priopćili su iz kluba.

Mutu se na ovu presudu ima pravo žaliti Međunarodnome sportskom sudu (CAS) u Lausannei.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više