Na Jarunu završen turnir odbojke na pijesku VIPme European Open 2003.

U NEDJELJU je na Jarunu u Zagrebu, finalnim susretima u ženskoj i muškoj konkurenciji, završio turnir odbojke na pijesku  VIPme European Open 2003.

Ovogodišnji VIPme European Open, kao jedan od 3 najjača turnira europske serije ove godine, i igrački i organizacijski nadmašio je prošlogodišnje izdanje, te u potpunosti ispunio sva očekivanja organizatora. S ukupnim nagradnim fondom od 26.000 eura, okupio je 16 odbojkaša u muškoj i jednako toliko odbojkašica u ženskoj konkurenciji.

Osim ponajboljih europskih odbojkaša i odbojkašica na pijesku, hrvatske su boje branila 3 muška i 3 ženska para. Naše jedine ženske uzdanice u završnici turnira Anzulović/Jurčić ispale su u četvrtfinalu od atraktivnog češkog para Felbabova/Novotna.

Sjajnim igrama u natjecanju po skupinama čak dva hrvatska muška para (Trimčevski/Perić i Križanović/Viculin) osigurala su prolazak u četvrtzavršnicu. Nažalost, ždrijeb je bio nemilosrdan i odmah ih međusobno sučelio. Kao uspješniji iz svehrvatskog dvoboja izašli su Trimčevski i Perić.

Mjesto među najbolja četiri, osim hrvatskog para osigurali su i Cyvas/Vasiliauskas (LTU), Engvik/Kleivenes (NOR) i Kais/Nommsalu (EST) u muškoj, te Felbabova/Novotna (CZE), Graumann/Sutt (EST), Kiss/Kiss (HUN) i Oblak/Sirk (SLO) u ženskoj konkurenciji.

Treće mjesto u ženskoj konkurenciji osvojile su slovenske predstavnice Oblak i Sirk pobjedom 2:0 u setovima protiv Mađarica Kiss/Kiss, a u muškoj Estonci Kais i Nommsalu pobjedom od 2:1 protiv Norvežana Engvik/Kleivenes.

U 18h, uz izravan televizijski prijenos na 3. programu HTV-a, u sjajnom finalu sastali su se izvsrtan češki par Felbabova/Novotna i Estonke Graumann i Sutt. Nakon iznimno uvjerljive i dominantne igre, pobjedu od 2:0 u setovima (21:12, 21:15) i naslov najboljih osigurala  je češka kombinacija.

Kruna programa, uz prepune jarunske tribine i mnoštvo ljudi pred malim ekranima, bilo je muško finale u kojem su snage odmjerili hrvatski par Krešimir Perić i Grga Trimčevski, te Litvanci Cyvas i Vasiliauskas. U iznimno napetom susretu, uz zaglušujuću podršku hrvtaskim odbojkašima s tribina, litvanski je par ipak izašao kao bolji, te zasluženo slavio s 2:0 u setovima (21:18, 21:14).

Turnir je tijekom cijelog svog trajanja pratila brojna zagrebačka publika, koja je još jedanput pokazala da odbojci na pijesku u Hrvatskoj, jednako kao i u ostatku svijeta, popularnost vrtoglavo raste.

Ovom uspješnom turniru smiješi se još svijetlija budućnost i "osuđen" je na daljni razvoj. Možda ćemo dogodine izvještavati o događanjima oko zagrebačkog turnira svjetske serije?!

Generalni sponzor VIPme European Opena VIPnet ponudio je dodatnu uslugu, vezanu uz ovogodišnje izdanje VIPme toura.
Ako želite primiti prvi sportski MMS izvještaj u Hrvatskoj, pošaljite VIP.sms poruku sadržaja MMS VIPme tour na broj 710. Usluga je besplatna i redovito će izvještavati o događajima na VIPme Touru 2003.  Sve što trebate je MMS mobilni telefon s aktiviranom VIP.mms uslugom.

Pročitajte više