Nadal protiv grčke senzacije potvrdio da je kralj Mastersa

Foto: EPA-EFE

PRVI tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal pobjednik je ATP turnira iz serije Masters 1000 u Torontu. On je u finalu svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6:2, 7:6 (4).

Za 32-godišnjeg Nadala ovo je okrugli 80. ATP naslov u karijeri, 33. Masters u karijeri, ima najviše naslova od svih igrača. Slijede ga Novak Đoković s 30 i Roger Federer s 27. Upravo se sljedeći tjedan u Cincinnatiju Federer vraća na terene prvi put nakon Wimbledona, ali teško da će moći ugroziti Nadala na prvom mjestu ATP ljestvice, koji sada ima nešto manje od 4000 bodova prednosti nad Švicarcem.

U Kanadi je četvrti put stigao do trofeja, bio je najbolji u Montrealu 2005. i 2013. te u Torontu 2008. i 2018. Mladi Tsitsipas, koji je u nedjelju napunio 20 godina, još uvijek čeka svoj prvi trofej.

Ovo mu je bio drugi nastup u finalu i drugi poraz, a oba puta izgubio je od Nadala. U travnju je u finalu Barcelone bilo 6:2, 6:1 za Španjolca. Bila su to ujedno i jedina njihova dva dosadašnja susreta.

Ipak, dokazao je ovaj tjedan kako se radi o budućoj zvijezdi svjetskog tenisa. Mladi Grk od Wimbledona prikazuje ogroman napredak u igri, ovaj tjedan je pobijedio četiri od top 10 igrača (Thiem, Đoković, Zverev, Anderson), što će mu donijeti najbolji ranking karijere od ovog tjedna. Nalazi se na 15. poziciji.

Pročitajte više