Nadal stavio tenis u drugi plan: "Prestrašno je ovo što se događa na Floridi, užasno mi je žao"

Foto: Getty Images/Guliver Image

RAFAEL Nadal (31) došao je do 16. Grand slam titule nakon što je u finalu US Opena pobijedio Kevina Andersona (31) 6:3, 6:3, 6:4.

Nadalu je to bila treća titula u New Yorku, a druga ove sezone nakon što je osvojio Roland Garros. No, Španjlac je u govoru nakon meča sebe stavio potpuno u drugi plan.

"Za početak bih želio čestitati Kevinu na nevjerojatnom turniru. Možeš biti primjer svim drugim tenisačima koji se vraćaju nakon ozljeda, ali i djeci koja se namjeravaju baviti sportom. Svaka ti čast", rekao je Nadal, a onda se osvrnuo na strašni uragan Igrma koji hara Floridom.

"Stvarno je prestrašno to što se tamo događa. Toliko žrtve, tolika šteta... Užasno mi je žao, ali sam siguran da će ljudi uspjeti krenuti dalje", rekao je Rafa i dodao da je imao čudesnu sezonu i da još ne vjeruje da je osvojio dva Grand slama.

Južnoafrikanac Kevin Anderson igrao je prvi finale Grand slama u karijeru, ali nije mogao izvući  ništa više od časnog poraza od prvog tenisača svijeta.

"Znam da smo isto godište, ali imam dojam kao da te gledam cijeli život. Veliki si igrač i jedan od najvećih ambasadora našeg sporta, čestitam ti. Iza mene su dva nevjerojatna tjedna i mogu samo reći da sam oduševljen turnirom", kratko je komentirao Anderson.

On je osvojio 1,8 milijuna dolara, a Nadal dvostruko više.

Pročitajte više