HRVATSKI NOGOMETAŠI

Najbolji kad je bilo najpotrebnije: Brozović odigrao jednu od utakmica života

Foto: EPA

INTER je sinoć slavio 2:1 protiv Empolija u dramatičnoj utakmici 38. kolo Serie A i tako osigurao nastup u Ligi prvaka sljedeće godine. Momčad iz Milana slavila je pogocima Keite Baldea i Radje Nainggolana, a kod Empolija je strijelac bio Traore. Empoli je ovim porazom ispao iz lige.

Bez obzira na strijelce pogodaka, najbolji igrač Intera prema Sofascoreu bio je Marcelo Brozović koji je za svoje igre zaradio visokih 8.2. čime je bio najbolje ocijenjen kod Intera i drugi najbolji na terenu iza sjajnog golmana Empolija, Bartlomieja Dragowskog, koji je sakupio čak 12 obrana i zaradio ocjenu 8.9.

Brozović je bio glavni motor Intera u trenutcima kad su gradili napade oko bunkera Empolija koji se grčevito borio za opstanak u ligi. Hrvatski veznjak odigrao je 94 dodavanja od čega je čak 97% dodao točno, s gotovo pa jednakom uspješnošću uspio je 51 od tih 94 dodavanja plasirati u protivničku trećinu te tako dovesti Inter u zonu iz koje mogu postići pogodak.

Dugom loptom je pokušao 11 puta,  a 10 puta je bio uspješan. Osim toga, na samom kraju susreta upisao se i u strijelce nakon što je iskoristio kontranapad i s pola terena pospremio loptu u praznu mrežu Empolija, ali mi je pogodak poništen zbog prekršaja u napadu. 

Brozović je ponovno bio ključan

Nerazzurri su drugu godinu za redom osigurali nastup u Ligi prvaka, a ključnu ulogu u utakmici odluke imao je sjajni Brozović kod kojega su počinjali svi napadi talijanske momčadi.

Slično se dogodilo i prošle sezone kada je Brozović u jednako važnoj utakmici, onoj koja je odlučivala o plasmanu u Ligu prvaka, protiv Lazija odigrao vjerojatno i najbolju utakmicu sezone. Nekoliko mjeseci ranije Spaletti i gazde kluba su ga kažnjavali, čak i izbacivali iz momčadi jer nisu znali drugačije izaći na kraj s njegovim nepodopštinama van terena, a on im je donio Ligu prvaka.

Inter je sada ponovno bio u problemima i trebao je nekoga tko će se pokazati kao vođa i preuzeti konce igre, a Brozović je istupio i još jednom pokazao da on to itekako može biti. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

 

Pročitajte više