rukomet

Najbolji srpski rukometaš: Moramo shvatiti da su Hrvati bolji od nas

Foto: Epa

HRVATSKA rukometna reprezentacija okupila se u Osijeku radi kvalifikacijskih susreta za Europsko prvenstvo 2020. sa Srbijom.

Ondje će biti do 10. travnja, a nakon toga putuje za Beograd, gdje je čeka prva kvalifikacijska utakmica sa Srbijom. Susret je zakazan za 11. travnja s početkom u 18 sati u dvorani Aleksandra Nikolića.

Nakon susreta u Beogradu reprezentacija putuje za Zadar, gdje ih čeka drugi kvalifikacijski susret sa Srbijom. Utakmica će se održati 14. travnja s početkom u 20:30 u dvorani Krešimira Ćosića.

Vladimir Cupara, vratar Kielcea i možda najbolji srpski rukometaš, uoči utakmice ulogu favorita prepušta Hrvatskoj, ali kaže da vjeruje kako Srbija može do iznenađenja.

''Nemamo puno vremena za uigravanje. Ipak, ovo je tek treće okupljanje pod kormilom Nenada Peruničića, ali vjerujem da ćemo igrati bolje nego na SP-u. U četvrtak moramo biti mirni, smireni, hladne glave i moramo napraviti sve kako bismo pobijedili velikog rivala. Uvjeren sam da imamo kvalitetu za podvig'', rekao je Cupara za Večernje novosti.

Cupara tvrdi da igrači Srbije ne smiju upasti u zamku pobjede po svaku cijenu kako bi ostali u trci za EP.

''Ne smijemo sebi nametnuti nikakav pritisak. To bi bilo pogubno. Opasno je ući u utakmicu s imperativom pobjede. Jednostavno, moramo biti svjesni da su oni u ovom trenutku bolji od nas, iskusniji, ali i da su ranjivi. Vjerujem da imamo kvalitetu i znanje da ih na domaćem terenu srušimo na koljena. Ne uspijemo li, nisu nam potonule sve lađe u borbi za EP 2020.'', kaže Cupara.

Hrvatska je lani u prvom kolu EP-a u Hrvatskoj u Splitu razbila Srbiju.

''Želio sam sve, a nisam napravio ništa. Na kraju smo izgubili 10 razlike. Iz te momčadi ostalo je četiri-pet igrača. Sigurno je i da Hrvatima neće biti svejedno, bez obzira na to što su iskusniji. Ponavljam, pametnom igrom ih možemo nadmudriti. Ne bojimo ih se'', rekao je vratar Srbije koji poziva navijače na utakmicu:

''Vjerujem da će navijači shvatiti da nam je njihova pomoć neophodna te da će oni biti vjetar u leđa protiv jakih Hrvata.''

Pročitajte više