Najbolji video Eura: Genijalni irski navijači pjevali zajedno s francuskom policijom

Foto: Screenshot YouTube

ZAVRŠILA je grupna faza Eura, koju nažalost nije obilježio nekakav spektakularan nogomet. Utakmice koje smo gledali možda i jesu bile rezultatski zanimljive, no na prste jedne ruke možemo nabrojati one koje su nas oduševile.
 
Međutim, umjesto dobrog nogometa nagledali smo se navijačkih nereda. Ruski, engleski, poljski, mađarski, ukrajinski,francuski, a nažalost i hrvatski navijači, svojim ispadima u drugi plan su bacili sam nogomet.
 
Ipak, da tako ne mora biti, da nogomet i navijanje itekako mogu ruku pod ruku, a da pravi navijači ne moraju biti nužno i huligani, na najljepši mogući način pokazali su nam genijalni navijači Republike Irske.
 
Irci su u srijedu u dramatičnoj završnici golom Robbieja Bradyja u 84. Minuti pobijedila Italiju i u posljednji je trenutak uhvatila vlak za osminu finala.
 
Ne treba biti previše mudar za zaključiti kako su navijači Irske, i inače poznati kao jedni od najstrastvenijih, proslavili plasman u drugi krug, no veselo je bilo i noć prije utakmice.
 
Cijelu noć na stotine njih su pjevali po ulicama Lillea, a nakon što su ''okupirali'' jedan tunel u centru grada koji su pretvorili u svoju tulum zonu, stigla je policijska patrola koja ih je na miran način pokušala rastjerati.
 
Jedan je policajac preko megafona na sve moguće načine pokušao Irce poslati kući, no ovi se nisu dali. Na taktove navijačima širom svijeta omiljene pjesme ''Go West'' grupe Pet Shop Boys, dobro raspoloženi Irci nastavili su pjevati i navijati, no kad je očajni policajac i sam zapjevao: ''Go home for the French police'', navijači su prihvatili i sami su počeli to pjevati, a onda su se ubrzo i razišli.
 

Pročitajte više