NAJPLAĆENIJI TRENER NA SVIJETU Guardiola produžio ugovor, od plaće boli glava

Foto: Manchester City 

PEP GUARDIOLA u svojoj drugoj sezoni na klupi Manchester Cityja uspio je dominantno osvojiti Premier ligu s rekordnih 100 bodova. Iako se nije proslavio u Ligi prvaka, gdje je ispao od Liverpoola u četvrtfinalu, a ranije ga je u FA kupu eliminirao trećeligaš Wigan, naslov prvaka Engleske, uz trofej Liga kupa, bio je dovoljan da dobije novi ugovor na Etihadu.
 
I to kakav! 
 
Katalonac je produžio suradnju sa Cityjem do 2021. godine i tako postao najplaćeniji trener na svijetu. Pep će po sezoni zarađivati oko 23 milijuna eura, a tjedno to iznosi 420 tisuća eura. 
"Uzbuđen sam i sretan. Veliko je zadovoljstvo znati da mogu nastaviti rad u ovom klubu i da čelnici imaju povjerenja u mene. Uživam u radu sa svojim igračima i svakodnevno se trudimo postati još bolji. Imamo mladu momčad, s prosjekom od 23 godine i sigurno ima prostora za napredak u godinama koje slijede", poručio je Guardiola. 
 
On je dosad vodio Barcelonu (četiri sezone), a nakon toga Bayern tri. Ako do kraja odradi ugovor u Cityju, bit će to klub u kojem se najduže zadržao - pet godina. 
 
Trener je od 2008. godine, a dosad je vodio 559 utakmica, uz 402 pobjede, 95 remija i 62 poraza. Postotak pobjeda mu je 71,9 posto. Također, osvojio je 23 trofeja, od čega 14 s Barcelonom, sedam s Bayernom i dva dosad s Cityjem. 

Pročitajte više