HRVATSKOJ NAJTEŽI PUT DO MEDALJE NA SP-u Italija pa Srbija!

Foto: Getty Images / Guliver Image

ZAVRŠENO je natjecanje po skupinama na SP-u u vodenim sportovima u Budimpešti. Hrvatska je izravno izborila četvrtfinale u kojem u utorak od 22 sata čeka boljeg iz susreta osmine finala između Italije i Kazahstana. 

Taj dan igraju se i ostali četvrtfinalni dvoboji, a osim Hrvatske, tamo su se direktno plasirale Srbija, Crna Gora i Mađarska.  
 
Ostali parovi četvrtfinala formirat će se također nakon što se odigraju ostale utakmice osmine finala: Brazil - Australija (13.30 sati), Kazahstan - Italija (15 sati), Grčka - Japan (20.30 sati) i Španjolska - Rusija (22 sata). 
 
Nakon toga će četvrtfinale izgledati ovako: Crna Gora - Grčka/Japan (14.50 sati), Mađarska - Rusija/Španjolska (16.10 sati) i Srbija - Brazil/Australija (20.30 sati).
 
Mađarska je pobjedom nad Francuskom 13:7 osvojila prvo mjesto u skupini B i tako izborila izravan plasman u četvrtfinale zahvaljujući tome što je Italija svladala Australiju s nedostatnih 13:5.
 
Talijanima je za osvajanje prvog mjesta u skupini trebala pobjeda od 11 golova razlike protiv Australije, koju su Mađari pobijedili 13:3. Tako će Talijani u osminu finala na Kazahstan, a pobjednika u četvrtfinalu čeka Hrvatska, koja je dobila sve tri utakmice u skupini.
 
"Imamo negativan omjer s njima ove godine. Dosta su prgava, bezobrazna momčad, s njima nikad ne znaš što možeš očekivati", komentirao je Maro Joković očekivanog suparnika u četvrtfinalu.
 
Ako Hrvatska prođe Italiju, u polufinalu je čeka bolji iz dvoboja Srbija - Brazil/Australija. Borba za finale bila bi dakle protiv najvećeg rivala i repriza finala Olimpijskih igara prošlog ljeta u Riju, kada su slavili Srbi. 
 
Pod uvjetom da prođe Srbiju, Hrvatsku bi u finalu najvjerojatnije čekali domaćini Mađari, ali to već spada u sferu teških kalkulacija. 

Pročitajte više