EUROPSKI SUPERKUP

Najtužniji nogometaš na svijetu

Screenshot: Twitter

N'GOLO KANTE jedan je od najomiljenijih nogometaša na svijetu. 

Fenomenalni veznjak Chelseaja i reprezentacije Francuske svojom životnom i profesionalnom pričom, predanošću, požrtvovnošću i ponašanjem predstavlja personifikaciju duše nogometa, prije nego što su je uprljale milijarde i egomanija. 

Jer Kante nije samo izvanserijski nogometaš, on je i sjajan lik. Omiljen zbog svoje jednostavnosti, normalnosti i skromnosti. Osobina koje su toliko rijetke u modernom i vrhunskom nogometu. 

Neizostavan i nezamjenjiv, a opet neprimjetan u svim trijumfima Leicestera, Chelseaja i Francuske posljednjih godina, na SP-u prošlog ljeta najveću pažnju izazvao je tipičnim kanteovskim potezom.

Dok su svi njegovi suigrači nesputano slavili naslov prvaka svijeta, Kante je stajao po strani. Sretan i nasmijan, ali rezerviran. Tada su Francuzi shvatili da Kante, iako je fešta na terenu u Moskvi već pri kraju, nijednom nije dotaknuo trofej osvajača SP-a, a kamoli da ga je trijumfalno podignuo iznad glave. 

Odmah su mu ga tutnuli u ruke, a on je kasnije ovako objasnio zašto nijednom prije toga nije uzeo najvažniji nogometni trofej, za čije osvajanje je dao golem doprinos: "Bilo mi je neugodno prekidati ostale u slavlju i tražiti ih da i meni daju trofej. Nema veze, uživao sam gledajući ih."

Ovog ljeta, godinu dana kasnije, opet je ceremonija proglašenja pobjednika prošla bez pehara u Kanteovim rukama. Međutim sada je to zato što je njegova momčad izgubila meč za trofej europskog Superkupa. Liverpool je pobijedio Chelsea u finalu, a N'Golo Kante opet je oduševio ponašanjem na fešti.

Nogometaš koji je osvojio sve ovako je reagirao na poraz u utakmici za, realno, trećerazredno važan trofej:

Pročitajte više