Velika pobjeda Uniteda na Anfieldu: Rooney povijesnim golom srušio Liverpool

Foto: Getty Images/Guliver Image

LIVERPOOL je upisao poraz u najvećem engleskom derbiju. Iako je momčad Jurgena Kloppa bila opasnija od gostujućeg sastava iz Manchestera, United je pogotkom Waynea Rooneyja stigao do mininalne pobjede na Anfieldu.

De Gea spašavao United

Liverpool je prvo poluvrijeme zaključio sa sedam konkretnih pokušaja prema protivničkim vratima, dok je United zaprijetio samo jednom i to preko Anthonyja Martiala, koji je čestim padanjem u kaznenom prostoru Redsa iritirao domaću publiku.

Kod Liverpoola najaktivniji su bili Roberto Firmino i Emre Can. Spomenuti dvojac radio je ogromne probleme obrani Uniteda, no David de Gea bio je na razini zadatka te je vrlo uspješno čuvao svoju mrežu.

United je do pogotka stigao u 78. minuti nakon što je Mata centrirao u peterac gdje je Marouane Fellaini bio najviši u skoku. Njegov udarac glavom odbio se od prečke točno ispred Rooneyja, a engleski napadač takve prilike ne propušta.

Rooney za povijest


Rooneyju je to bio 176. pogodak u dresu Uniteda u Premier ligi i time je postao rekorder kad su u pitanju najbolji klupski strijelci u povijesti Premiershipa, odnosno od sezone 1992–93. Dosad je bio poravnat sa Thierryjem Henryjem, koji je za Arsenal zabio 175 pogodaka.

Inače, najbolji strijelac u povijesti Premier lige je Alan Shearer, koji je igrajući za Blackburn i Newcastle, zabio 260 golova, a slijedi ga Rooney koji je u dresu Evertona i Manchester Uniteda postigao 190.


Hrvatski stoper Dejan Lovren zbog ozljede nije bio u sastavu Redsa.

Liverpool - Manchester United 0:1

LIVERPOOL: Mignolet - Clyne, Toure, Sakho, Moreno - Henderson, Lucas, Can - Lallana, Firmino, Milner

MANCHESTER UNITED: De Gea - Young, Smalling, Blind, Darmian - Schneiderlin, Fellaini - Lingard, Herrera, Martia - Rooney

Pročitajte više