Najveći sportski tjednik u Europi: Finale Španjolska - Njemačka, Hrvatska ispada u skupini

NJEMAČKI tjednik Sport Bild u svom je najnovijemu tiskanom izdanju donio vlastitu projekciju ishoda Europskoga nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Po viđenju Sport Bildova ekspertnog tima, hrvatska reprezentacija nema aduta za prolaz skupine C, iz koje će ispasti zajedno s Republikom Irskom. To znači da će dalje proći branitelji naslova Španjolci i Talijani. Za utjehu, oba četvrtfinalista iz C-skupine Sport Bild vidi u polufinalu, a Španjolce i u finalu.

U analizi hrvatskog kadra Nijemci najjačom karikom u igri Bilićeve momčadi drže vezni red, u koji su svrstali i Darija Srnu. Smatraju da u tom segmentu igre Bilić ima najviše opcija i da se može dobro prilagoditi svakom suparniku. U ostalim segmentima igre, pogotovo golmanskom i obrambenom, Sport Bild ne vidi dostatnu kvalitetu.

Kao najveća zvijezda momčadi istaknut je Luka Modrić.

U Sport Bildu se nisu odlučili za preciznu simulaciju svake utakmice i praćenje finalista od početka do kraja turnira.

Kao finaliste Nijemci vide vlastitu nacionalnu momčad i Španjolce, što znači da bi finale bio repriza finala u Austriji i Švicarskoj 2008. godine. Kao polufinaliste su odredili Nizozemce i Talijane, a kao četvrtfinaliste Engleze, Francuze, Poljake i Ruse.

Sport Bild izlazi srijedom i prema tvrdnjaka izdavača Axel Springer AG-a najveći je sportski magazin u Europi. Naklada mu je gotovo pola milijuna primjeraka.

Pročitajte više