Najzločestiji dečko hrvatskog nogometa briljirao na premijeri u Primeri

Foto: Guliver Image/Getty Images

TEK su mu 23 godine, ali već je stigao igrati za Hajduk i Dinamo i postati prekaljeni internacionalac, koji je ovog ljeta zaigrao u četvrtoj ligi i sedmom klubu u inozemstvu.

Marko Livaja, napadač i neukrotivi bad boy hrvatskog nogometa, poznat po ćudljivom ponašanju, svađama s trenerima i izbornicima, ekscentričnom imidžu, točnije frizurama i tetovažama, kao slobodan igrač došao je u Las Palmas i već u prvoj utakmici za novi klub, u prvom kolu najjače europske lige, postigao dva gola za veliku pobjedu kluba s Kanara - 4:2 kod Valencije.
 
Punu Mestallu, jedan od najvrelijih stadiona u Europi, Kaštelanski Balotelli ušutkao je s dva gola, prvim u 16. minuti, kada se na odlični Michelov centaršut s desne strane lijepo bacio i u padu glavom pogodio suprotni kut Ryanovog gola za 1:1 i dvije minute prije kraja utakmice, kada je odlično povukao kontru njegove momčadi i zaključio je udarcem iskosa s desne strane.

Livaja je prije šest godina iz Hajduka otišao u Inter, koji ga je posuđivao Luganu i Ceseni, da bi ga u zimu 2013. prodao Atalanti, koja ga je u ljeto iduće godine prodala Rubinu, ali Tatarima se nije isplatilo 6.5 milijuna eura odštete jer Livaja se tamo nije snašao, pa su ga prošle sezone posudili Empoliju. Povratak u Italiju također nije godio Livaji, jer u dvije posljednje sezone u Rusiji i Serie A, postigao je tek dva gola.
 
Tako je već na premijeri u Primeri izjednačio golgeterski učinak iz navedeog razdoblja. 

Pročitajte više