Nakon 15 godina vjernosti Barca odbila produžiti ugovor legendi, odmah se javio europski velikan

Foto: Guliver Image/Getty Images

S 12 godina je iz Albacetea došao u Barcelonu, u kojoj je prošao sve omladinske kategorije i na Camp Nouu je u ovih više od 15 godina izgradio reputaciju jednog od najboljih veznih igrača svih vremena. Sa Xavijem činio je vjerojatno najbolji duet veznjaka u povijesti nogometne igre, a s Barcom i reprezentacijom osvojio je sve što se osvojiti moglo.
 

Međutim, vrijeme ne štedi nikoga, pa tako ni Andresa Iniestu, a moderni nogomet surov je i lišen emocija i romantike. Na staroj slavi se ne živi, a da je to tako, pokazala je Barcelona koja je odbila produžiti ugovor s velikim Andresom. 
 
33-godišnjem veteranu preostalo je još godinu dana ugovora s katalonskim gigantom, a kako prenose španjolski mediji, novi trener Barce Ernesto Valverde u planovima ne vidi legendarnog veznjaka.
 
Cijelu situaciju iz prikrajka je pratio Inter i kako pišu španjolski mediji, već je započeo pregovore oko transfera Inieste na San Sirio. 
 
Iniesta je za Barcu odigrao više od 400 utakmica, osvojio je četiri Lige prvaka, a samo ozljeda ga je zaustavila da u prošloj sezoni odigra više od 13 utakmica.
 

Pročitajte više