Nanin brat rastužio Kelte: Celtic je prekrasan, ali Slaven je odan Hrvatskoj

UGLEDNI škotski Herald isključio je mogućnost da aktualni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić preuzme kormilo Celtica od sljedeće sezone.

Bilić je popularan mogući kandidat za mjesto trenera kad god se dogodi neka smjena trenera na Otoku. Obično se to odnosi i na engleski Premiership, ali ovoga je puta riječ o Celticu koji je prošlog tjedna smijenio Tonyja Mowbrayja i na čelo do kraja sezone postavio Neila Lennona.

Međutim, kako se Lennon, iako je ljubitelj domaćih navijača, čini kao malo vjerojatnom trenerskom opcijom i za sljedeću sezonu, traže se mogući kandidati za preuzimanje klupe kluba s Parkheada. Među uglednim kandidatima poput Marka Hughesa i Giovannija Trapattonija spomenulo se i ime hrvatskog izbornika, ali njegov brat i agent Domagoj Bilić odbacio je takvu mogućnost.

"Možda će u budućnosti stvari biti drukčije sa Celticom, ali Slaven trenutno neće napustiti Hrvatsku. Pripremamo se za kvalifikacije za Euro 2012. i Slaven je na to fokusiran. Čuli smo da je Celtic u potrazi za menadžerom, ali trenutno nismo zainteresirani. Celtic je prekrasan, slavan europski klub i ne bih isključio mogućnost suradnje za nekoliko godina, ali Slaven je sada vezan za Hrvatsku i odan je tome poslu. West Ham je također pokazao interes, ali Slaven ne bi napustio nacionalnu reprezentaciju zbog svog starog kluba i sretan je u ovom trenutku", prenosi izjavu Domagoja Bilića The Herald.

Pročitajte više