HNL

Napadač Hajduka: Sramimo se petog mjesta na ljestvici

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

NAPADAČ Hajduka Umut Nayir postao je u listopadu prvi turski nogometaš koji je ikada zaigrao u Prvoj HNL. U Split je stigao na jednogodišnju posudbu iz Bešiktaša.

Do sada je odigrao šest utakmica i upisao jedan pogodak u pobjedi protiv Slaven Belupa na gostovanju u Koprivnici. Od njegova dolaska Hajduk je u prvenstvu izgubio tri puta, jednom je remizirao te je upisao dvije pobjede. To je trenutno, nakon poraza od Rijeke, dovoljno za tek petu poziciju.

Hajduk mu je prvi klub izvan Turske

"Znamo da peta pozicija nije nešto što nas zadovoljava, sramimo se toga. Moramo napraviti sve da to poboljšamo u posljednje dvije utakmice prvog dijela sezone. Očekujem šest bodova, s trenerom Primorcem se jako dobro osjećamo na terenu", započeo je Umut kojemu je Hajduk prvi klub izvan Turske.

Do sada je nastupao za Ankaragücü, Osmanlispor, Malatyaspor, Göztepe, Bursaspor i Bešiktaš.

Cilj mu je izboriti mjesto na Europskom prvenstvu

"Bila je to velika odluka za mene. Ali mislim da je ovo za mene dobar izbor. Želio sam nešto novo. Jedan od mojih ciljeva je izboriti se za nastup na Europskom prvenstvu. Mislim da je to moguće ako se stvari budu razvijale u dobrom smjeru", mišljenja je Umut kojemu je u odluci da dođe u Hajduk pomogao i suigrač iz Bešiktaša Domagoj Vida.

"Čestitao mi je nakon pogotka, nazvao me je. U komunikaciji sam s njim, preporučio mi je dolazak u Hajduk."

Umut osjeća navijačku energiju u Hajduku i bez navijača na tribinama

Iako je velika kulturološka razlika doći iz Turske u Hrvatsku, Umut se brzo naviknuo na pritisak u Hajduku koji je tu negdje kao u Bešiktašu.

"Slično je, i ovdje je pritisak kao u Bešiktašu. Nisam doživio atmosferu navijača, ali osjeća se energija", zaključio je 27-godišnji napadač splitskog kluba razgovor za Dalmatinski portal.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više