"NAPALJENI" ROG ODUŠEVIO ITALIJU "Zašto Napoli krije ovakav dragulj? Najbolji protiv Juvea, nije imao s kim igrati"

Foto: Getty Images/Guliver Image

BIJEDNE 74 minute dobio je ukupno u Serie A i Ligi prvaka, veznjak na posudbi iz Dinama, a onda je u samo jednom meču, prvoj utakmici polufinala Kupa (Juventus - Napoli 3:1) igrao više nego cijele sezone i dokazao da je zaslužio povjerenje i daleko veću ulogu u Napoliju.

Marko Rog zajedno s Markom Pjacom prošlog ljeta dovukao je Dinamo do Lige prvaka, a onda nagrađen puštanjem u Italiju. 
 
Za razliku od Pjace, koji dobiva sve veću ulogu i minutažu u Juventusu, Rog kako vidimo od početka sezone u dva glavna natjecanja, kod trenera Maurizija Sarrija nije uspio skucati ni ukupnu minutažu jedne cijele utakmice.
 
U početnoj postavi nastupio je samo protiv Spezije u osmini finala kupa, kada je i namjestio gol. Ali, davno je to bilo, 1. listopada 2017.
 
Na prvi idući nastup kao prvotimac Napolija trebao je čekati čak pet mjeseci. Ali, onda je dobio priliku na najvećoj sceni, u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa, kod aktualnog pobjednika i prvaka Juventusa.
 
 
Malo je reći da je Rog konačno dočekanu priliku "objeručke iskoristio", jer Gazzetta dello Sport, najčitaniji talijanski i jedan od najuglednijih svjetskih sportskih dnevnika, proglasila ga je najboljim igračem Napolija u porazu kod Juventusa (1:3).
 
U izvještaju s utakmice podnaslov je "Napoli alla Rog", što znači da je mladi (21) veznjak diktirao igru trećeplasirane momčadi Serie A i sudionika nokaut faze Lige prvaka na gostovanju kod jedne od najboljih europskih momčadi. 
 
"Dugo očekivani Rog bio je najrazigraniji kod Napolija i pokazao je da zaslužuje 'koju minutu više'. Hrvat je tjerao Khediru da ga prati u stopu, jer manje pokretni Pjanić, kojem je to bio zadatk, nije mogao pratiti Rogov tempo. Međutim, nije imao s kim igrati, jer vođa momčadi Hamšik bio je odsutan, najgori igrač Napolija."
 
Dijametralno suprotnu (pr)ocjenu dobio je Rog, uz čije ime i oznaku "Najbolji kod Napolija", u posebnom okviru stoji: "Ovaj mladić zna znanje. Odlično se uklopio u momčad, napaljen, borben, nekoliko puta pokazao je lucidnost svojstvenu iskusnim igračima. Sarri ima odličnu zamjenu, jer Hrvat je na puškomet od velikog proboja."

Pročitajte više