Napoli odmah našao zamjenu za Higuaina: Ajaxu osigurava najveći transfer u povijesti

Foto: Guliver Image/Getty Images

90 MILIJUNA EURA od prodaje najboljeg strijelca Serie A najvećem rivalu, jamče da će Napoli brzo naći igrača koji će ga pokušati nadoknaditi. Brzo ga je našao u nizozemskom velikanu.

Arkadiusz Milik (22) napadač Ajaxa i reprezentacije Poljske, prelazi u Napoli za 35 milijuna eura, javljaju večeras nizozemski mediji, naglašavajući da je transfer na korak od realizacije, odnosno da su klubovi dogovorili sve detalje i da će efikasni Poljak za Napoli potpisati petogodišnji ugovor.
 
Milik briljira u Ajaxu, otkako je prije dvije godine došao iz Bayer Leverkusena, u 76 nastupa za nizozemskog prvaka sudjelovao je u 65 golova, jer 47 je postigao, a 18 namjestio.
 
Napolitanci se nadaju da će s njim pogoditi kao zamjenom za odbjeglog golgetera, kao što su prije tri godine, kada je Edinson Cavani za 62 milijuna eura otišao u PSG, savršenu alternaciju pronašli u Higuainu.

Milik je posljednjih mjeseci bio jedna od meta Juventusa, ali nakon što su doveli Higuaina zaključli su potragu za napadačem. 
 
Napoli će zato ostvariti još jedan povijesni transfer, ali za prodavatelja u ovom poslu, jer 35 milijuna eura, koliko iznosi odšteta za Milika, bit će najskuplja prodaja u bogatoj Ajaxovoj povijesti.
 
Svjetski poznati izvoznik igrača nikada nije dobio tako visoku odštetu, čak ni kada je u Real prodavao Huntelaara i Sneijdera ili kada je Suarez otišao u Liverpool. 
 
Zarada je još slađa kada se zna da je Ajax golgetera prije dvije godine Bayeru platio tek 2.8 milijuna eura. Ali, prema klauzuli u ugovoru, Nijemci će dobiti 20 posto odštete koju za Milika sada plaća Napoli.

Pročitajte više