SLAVEN BILIĆ

Navijač West Hama prati Slavena Bilića kamo god ode. Veže ih dirljiva priča

Foto: Twitter / Danny Grint

KAD JE Slaven Bilić izašao iz klupskog autobusa West Bromwich Albiona na Glanford Parku, odmah su ga zasuli zahtjevima za selfieje i autograme. Nakon što je zadovoljio svoje nove navijače, čuo je iza leđa poznati glas s "cockney" naglaskom, piše BirminghamLive.

"Slavene", dozvao ga je glas.

Bilić je maknuo pogled s papira po kojem je črčkao i nasmiješio se. Glas je pripadao Dannyju Grintu, navijaču West Hama koji ima dugačku povijest s novim trenerom West Broma.

Kad je Danny, kojem je danas 26 godina, imao samo šest mjeseci, njegovi roditelji otkrili su da ima rak. U to teško doba za Dannyja i njegovu obitelj Bilić, koji je tada bio igrač West Hama, ponudio je potporu.

"Došao sam jer sam vrlo dobar prijatelj sa Slavenom. Znamo se jer sam navijač West Hama", započeo je Danny svoju priču za BirminghamLive.

"Kad sam bio beba, imao sam rak u leđima. Rekao je mojim roditeljima da će me doći posjetiti u bolnici. Živio je blizu te bolnice, ali svi su mislili: 'Da, naravno.' Ipak, pojavio se, i to više puta.

Kad je prešao u Everton, još je bio u kontaktu s mojim ocem. Nažalost, kad se vratio kući u Hrvatsku, prekinuli su kontakt jer tada nije bilo e-maila, ničega.

Nisam ga vidio neko vrijeme. Pokušao sam ga kontaktirati dok je vodio hrvatsku reprezentaciju, ali ništa, očito se zagubio među brojnim drugim e-mailovima. Pokušao sam i dok je bio u Bešiktašu. Opet ništa.

A kad je postao menadžer West Hama, imao je otvoreni trening za vlasnike sezonskih ulaznica. Spustio sam se i vidio ga prvi put nakon 17 godina. Odmah me se sjetio.

Zahvalio sam mu za sve što je napravio za mene dok sam bio beba. I danas mi rješava ulaznice, zato sam danas ovdje", ispričao je Danny.

U kratkom razgovoru pokraj autobusa njihova je povezanost bila očita, piše BirminghamLive, a Danny planira doći i na utakmicu West Bromwicha s Lutonom 17. kolovoza.

"Pratit ću ga kamo god ode. Volim ga zauvijek i sad sam pomalo navijač West Bromwicha. Bit će vam dobar trener", poručio je Danny navijačima Bilićeva novog kluba.
 

Pročitajte više