Transferi

Navijači Hajduka maštaju o povratku Perišića, a njega želi Mourinho

Foto: Jonathan Moscrop / Sportimage/Guliver

IVAN PERIŠIĆ, čini se, igra posljednju sezonu u Interu. Hrvatskom reprezentativcu ugovor s milanskim klubom traje do kraja sezone, a talijanski mediji pišu da mu neće biti ponuđen novi.

Ta vijest je odmah kod navijača Hajduka izazvala euforiju jer navijači splitskog kluba vjeruju da bi se Perišić mogao vratiti u Split i pokušati donijeti Hajduku prvi naslov prvaka još od 2005. godine.

Međutim, Perišić u Interu zarađuje oko pet milijuna eura i sigurno sličan ugovor može dobiti u nekoliko europskih klubova. Hajduk mu takav novac ne može ponuditi. 

"Napoli želi Perišića. Trener Luciano Spalletti je dugo radio s Perišićem i vidi ga kao pravo rješenje za sljedeću sezonu", piše Calciomercato, a La Repubblica navodi da je trener Rome Jose Mourinho ponovo bacio oko na 32-godišnjeg krilnog nogometaša. Mourinho je Perišića ranije pokušao dovesti u Manchester United, a sada će isto pokušati u Romi.

Perišić, koji je iz Hajduka otišao kao junior, u Inter je stigao u ljeto 2015. godine iz Wolfsburga za 15 milijuna eura, a sezonu 2019./2020. proveo je na posudbi u Bayernu, s kojim je osvojio sve što je mogao. Za Inter je odigrao 210 utakmica, zabio je 46 golova uz 40 asistencija i sudjelovao u osvajanju naslova prvaka prošle sezone.

Pročitajte više