HNL

Navijači Hajduka platili Jurićevu kaznu zbog pogrdnog pjevanja

Foto: Pixsell

HAJDUK je u nedavnom Jadranskom derbiju s 4:0 nadigrao Rijeku na Poljudu u možda najboljoj predstavi splitskog kluba ove sezone.

Nakon utakmice igrači Hajduka su pozdravili Torcidu i krenuli prema svlačionici, a veznjak Stanko Jurić ispunio si je najveću želju: popeo se na sjevernu tribinu i zapjevao s najvjernijim navijačima Hajduka.

>Jurić: Krenuo sam pjevati jedno, a Torcida je nastavila drugo

HNS je kaznio Jurića s pet tisuća kuna, a Društva prijatelja Hajduka organizirala su akciju i skupila novac te ga uplatila za Jurićevu kaznu.

"Navijači Hajduka iz više gradova u Hrvatskoj i inozemstvu (među kojima smo i mi) odlučili su brzopoteznom akcijom solidarizirati se sa Stankom Jurićem na način da smo prikupili 5.000,00 HRK, iznos kojim ga je kaznio HNS i lišili ga plaćanja iste te kazne.

Mi naime, ne vidimo ništa sporno u Stankovom djelovanju nakon posljednjeg sučevog zvižduka, te slavlja i pisme “Ja te volim Hajduče” na sjevernoj tribini.

Također, ova akcija nije samo obično prikupljanje novaca, priča je malo dublja, jer želimo ovim pokazati da stojimo iza našeg igrača i da će uvijek u nama imati štit.

Usput, Stanko je poklonio svoj dres koji se već nalazi na aukciji na fb stranici DPH Osijek, a novac od kupnje tog dresa ide za otkup dionica, pa se uključite dok je aukcija u tijeku.

Ježa će gucati, ko u Hajduka dirne…", stoji u objavi DPH Köln.

U akciji su sudjelovali sljedeća Društva prijatelja Hajduka: Osijek, Šibenik, Obrovac, Primošten, Metković, Lošinj, Imotski, Drniš, Baška Voda, Makarska, Cres, Rama, Köln, Hannover, Berlin, Steyr/Linz, Jönkoping, Dublin i New York.

Pročitajte više