NBA: Vince Carter otišao u Netse

KRAJ godine u NBA ligi obilježila je velika razmjena igrača u kojoj je zvijezda Toronto Raptorsa Vince Carter (27) otišao u New Jersey Netse za Alonza Mourninga (34), Erica Williamsa (32), Aarona Williamsa (33) i dva izbora prvoga kruga na budućem "drafru" igrača.

Predsjednik Netsa Rod Thorn oduševljen je dolaskom Cartera, jednog od najboljih igrača lige, koji bi uz Jasona Kidda i Richarda Jeffersona podigao igru momčadi New Jerseya, kojoj trenutno jako loše ide u sezoni (7:14).

Carter u Netse dolazi sa učinkom od 24.3 poena i 5.2 skokova po utakmici u karijeri, koja traje već sedam godina. Već pet sezona zaredom biran je u startnu petorku Istoka za All-Star utakmicu, a i trenutno ima najviše glasova u Istočnoj konferenciji. U 20 utakmica za Raptorse ove sezone Carter je ubacivao prosječno 15.9 poena, ali je nedavno ozlijedio Ahilovu tetivu i sigurno neće igrati još barem pet utakmica.

Iz momčadi u kojoj igra i Zoran Planinić u Kanadu odlazi veteran Mourning, nekad jedan od najboljih centara lige, kojeg je teška bolest bubrega udaljila od terena. Za Netse je Mourning odigrao 30 utakmica uz učinak od 10.4 poena i 7.1 skokova. Eric i Alvin Williams su sjajni obranbeni igrači - Aaron je u četiri sezone za Netse ubacivao prosječno 7.2 poena, dok je Eric bio drugi strijelac Netsa ove sezone sa prosjekom od 12.6 poena.

Pročitajte više