"Ne ide mi ove sezone, ali više nitko ne može reći kako imam dva svjetska naslova, a nijedan europski"

ŠAMPIONKA i kad ne blista, to je bila Blanka Vlašić u sinoćnjem trijumfu, a toga je svjesna i sama, što je priznala i još vruće glave odmah nakon pobjede u Barceloni.

Iako je već preskakanje visine od 2.01 proslavila urlikom, a konačnu pobjedu šakama na reklamnom panou, Blanka je poslije ceremonije proglašenja pobjednice istaknula kako joj najveća prepreka nisu bile letvica ili Friedric i Green, nego potpuni nedostatak samopouzdanja zbog sezone kojom nije baš oduševljena.

"Samopouzdanje mi je bilo na nuli i teškom mukom sam našla snage za dobar skok. Srećom, to je bilo dovoljno za pobjedu", otkrila je Blanka i pojasnila:



"Jaka sam, ali moram poraditi na eksplozivnosti prije skoka. Ove cijele sezone čekam na taj vrhunac. Željela sam pobijediti zbog sebe jer mi nije bilo lako u prvom dijelu sezone."

Po njenom mišljenju problem je doslovno, ne u glavi, nego u nogama: "Da je blokada mentalna, nema šanse da bih pobijedila u Barceloni. Sada mi više nitko ne može reći kako imam dva svjetska naslova, a nijedan europski. Ovo je bilo kompletiranje kolekcije."

Naravno, za potpuno kompletiranje nedostaje olimpijsko zlato, koje brani Tia Hellebaut. Blanka će je za dvije godine u Londonu napasti, nakon što joj je uspješno "ukrala" europsku titulu koju ipak nije mogla obraniti nakon pauze zbog trudnoće.

Ariane Friedrich je bila tužna zbog tek trećeg mjesta ("Mogla sam sinoć preskočiti 2.01), ali je usprkos tome pohvalila senzacionalnu srebrenu Emmu Green, koja je po prvi put preskočila 2 metra: "Prvi skok preko 2 metra je nešto posebno. Nikad to nećeš zaboraviti. Nikad."

Pročitajte više