Nedjeljne bitke na SP-u: Skupina remija traži rasplet, večernja poslastica Brazila i Obale Bjelokosti

SLOVAČKA je veoma jeftino ispustila pobjedu u sudačkoj nadoknadi protiv Novog Zelanda i sada ih u Mangaungu (13:30) očekuje Paragvaj, osokoljen bodom protiv aktualnih svjetskih prvaka Talijana.

Kao i Slovaci, mogli su ostvariti više u prvoj utakmici skupine jer nakon vodstva protiv loših Talijana povukli su se i praktički nestali s terena, omogućivši tako Azzurima izjednačenje i povratak. Sve četiri reprezentacije u skupini imaju po bod nakon prvog kola i identičnu gol razliku što dokazuje da će svaki gol biti itekako bitan u konačnom raspletu i položaju na tablici.

Očekuje se da slovački izbornik Vladimir Weiss u vezi umjesto Erika Jendrišeka uvede ofenzivnog Miroslava Stocha koji se oporavio od ozljede koljena. To znači da će se Stanislav Šestak pomaknuti naprijed uz Roberta Vitteka u napadu. Marek Hamšik, kreator igre Napolija, ostao je veliki dužnik nakon prve utakmice protiv Novog Zelanda jer niti je stvarao prilike suigračima niti se sam izborio za udarac, ali nakon što su Talijani "pregazili" paragvajski vezni red u prvoj utakmici, od mladog fantazista se traži da iskoristi njihove slabosti i dokaže vlastitu kvalitetu

Kod Paragvaja je najveća novost što je najpoznatiji napadač Roque Santa Cruz konačno oporavljen i zaigrat će od početka umjesto Aureliana Torresa, dok će izbornik Gerardo Martino biti lišen usluga Jonathana Santane.

Paragvajski heroj prve utakmice bio je Antolin Alcaraz jer osim što je zapovijedao obranom protiv talijanskih napadača, novo pojačanje Wigana stiglo je i zatresti Buffonovu mrežu sjajnim udarcem glavom

Vjerojatni sastavi:

Slovačka:

Mucha; Zabavnik, Skrtel, Durica, Cech; Weiss, Strba, Hamsik, Stoch; Vittek, Sestak

Paragvaj

Villar; Bonet, Da Silva, Alcazar, Morel; Vera, Caceres, Riveros; Santa Cruz, Valdes, Lucas


Lippi protiv Kivija mijenja taktiku u 4-4-2



Nakon što je na otvaranju uhvatio tek mršavi bod, talijanski izbornik se odlučio na promjenu taktike za meč protiv Novog Zelanda (16 sati).

Nakon dvosatnog mučenja igrača u talijanskoj bazi Southdowns College, iskušao je novu formaciju nakon što momčad nije zadovoljila protiv Paragvaja s postavom 4-2-3-1.

Na golu će biti Broj 2 - Federico Marchetti, jer je i dalje upitno hoće li Buffon uopće više nastupiti na SP-u nakon što je zbog upaljenog živca leđa morao biti zamijenjen u prvom susretu

Obrana će se sastojati od iste četvorke (Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito) kao i protiv Paragvaja, dok su liniju na sredini uvježbavali Pepe, Montolivo, De Rossi i Marchisio, koji je krajem sezone u Juventusu igrao upravo na lijevoj strani.


Andrea Pirlo neće igrati ni u ovoj utakmici, ali je snimka u pretorijskoj bolnici pokazala kako će biti fit za poslejdnju utakmicu skupine protiv Slovačke.

U napadu su bili Gilardino i Iaquinta, iako je vrlo vjerojatno da Antonio Di Natale zaigra od početka protiv All Whitesa.

La Republicca piše kako je Lippi igračima zapovijedio napadački gard i pucanje s pozicija van kaznenog prostora.

Došli su kako bi popunili broj, a slave povijesni bod



Novozelanđani plasman na SP mogu zahvaliti tome što je Australija "izbjegla" u Azijsku nogometnu federaciju, ali su fanatičnom borbenošću izborili gol u sudačkoj nadoknadi protiv Slovačke i pokazali Italiji i Paragvaju da ne mogu tek tako upisati bodove protiv njih.

Novi Zeland također ima svog "Alcaraza" koji je stigao držati obranu i postići veliki zgoditak - Winston Reid će danas biti pod povećalom.

Izbornik Ricki Herbert može opet računati na veznjaka Tima Browna koji se oporavio od loma ramena a Glen Moss je suspendiran.

Očekivani sastav:


Paston; Reid, Nelson, Smith; Bertos, Elliott, Vicelich, Lochhead; Killen, Fallon, Smeltz

Pročitajte više