Nekoć vrhunski sportaši, danas zaluđeni pokeraši: Pokermanija zavladala svijetom

TEDDY SHERINGHAM, Tomas Brolin, Jevgenij Kafeljnikov i Gilbert Arenas samo su neki koji su zaluđeni zelenim stolom, kartama, žetonima, pokerom.

Mnogi nekadašnji, ali i sadašnji sportaši, doslovno su zaluđeni popularnim Texas Holdem pokerom. Neki od njih ga upražnjavaju profesionalno, oni drugi amaterski, ali toliko vremena dnevno potroše na njega da im se možda nalazi i ispred onog što im donosi milijune.

Predvodnik sadašnje generacije poker igrača je vjerojatno ruski tenisač Jevgenij Kafeljnikov. Još za vrijeme karijere mnogo se pričalo o njegovoj sklonosti kockanju zbog čega je, moguće, ponudio tenisu i manje no što je mogao. Popularni kockar iz Sočija se od tenisa oprostio već sa 29 godina.

Dotad je osvojio tri Roland Garrosa, jedan US Open, bio je zlatni na Olimpijskim igrama u Sydneyju, a bio je i broj 1 na svijetu. Makar je mogao još dugo vremena igrati odlučio se za još lagodniji život i - poker.

Tri nogometaša (Tony Cascarino, Teddy Sheringham i Tomas Brolin) su također u profesionalnom smislu zaluđeni pokerom, te se natječu na naelitnijim turnirima.

Informacije govore kako je posebno uspješan omaleni bivši švedski nogometaš Tomas Brolin. Danas je deblji za tridesetak kilograma, a osim što vodi restoran u Italiji potpuno je koncentriran na World Series poker turnire.

Boris Becker, bivša njemačka teniska zvijezda, odnedavno je uplivao u profesionalne vode, a sasvim blizu im je i bivši nizozemski nogometni reprezentativac Winstone Bogarde i još jedan nekadašnji tenisač Sergi Bruguera.

Neki poker poput NBA zvijezde Gilberta Arenasa igraju putem interneta i zbog potpunog prepuštanja njemu Arenas je već imao mnoge probleme u svom klubu - Washington Wizardsima.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više