Nemoguća misija Dinama: Bitno je ne razočarati

SEDMOPLASIRANA momčad 1. HNL protiv trećeplasirane momčadi Bundeslige – uzevši samo te dvije činjenice u obzir, čak i najveći navijači Dinama neće na glas kazati da će "Plavi" u Stuttgartu napraviti čudo i pobijediti favorizirane domaćine.

Nijemci su uigrani, dobro organizirani i nadasve disciplinirani. Dinamo ove sezone ne krasi nijedna od tih osobina. Nijemci imaju "čarobnog" Bjelorusa Alexandera Hleba, Dinamo u Stuttgart putuje bez kapetana Nike Kranjčara, koji je prošle sezone briljirao u veznom redu "Plavih".

Trener Dinama Ilija Lončarević svjestan je činjenice da se gostovanje u Stuttgartu bez imalo defetizma može opisati frazom "nemoguća misija". Za njega je najvažnije nakon 90 minuta otići se terena s čistom savjesti, dati svoj maksimum pa što bude.

"Ne mogu jamčiti da neće biti pogrešaka u našoj igri, ali može se očekivati da ćemo u Stuttgartu odigrati najbolju jesensku utakmicu. I ako bude tako, ako nam savjest nakon tih 90 minuta bude čista, onda bi nas i rezultat mogao pomaziti." – izjavio je "maksimirski brk" u razgovoru za Večernji list.

Podsjećamo, za Dinamo neće nastupiti Niko Kranjčar i Jasmin Agić (iako je ovaj potonji otputovao sa suigračima kako bi im pružio moralnu podršku, dok je kapetan ostao u Zagrebu), a Stuttgart će protiv Dinama igrati bez kapetana i najiskusnijeg igrača Zvonimira Solde.

Iako su neki pisali kako će Nijemci vjerojatno igrati bez Hleba, trener Stuttgarta vjeruje da će se Ukrajinac oporaviti do srijede i istrčati na teren.

Nekakvu nadu Dinamu mogu pružiti posljednje dvije utakmice, protiv Heerenveena i Hajduka, u kojima su pokazali da mogu igrati borbeno i ofenzivno. No, te dvije momčadi neusporedive su s njemačkim divom, koji će protiv Dinama nesumnjivo ići na pobjedu koja im osigurava prvo mjestu u skupini i lakši ždrijeb u nastavku natjecanja.

Utakmica počinje u srijedu u 20:45, a tekstualni prijenos susreta možete pratiti na Indexu, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Pročitajte više