Neredi u Bahreinu opasno prijete startu F1 sezone

Foto: APF

NATJECANJE automobilističke GP2 serije, koje se trebalo održati ovaj vikend u Bahreinu, otkazano je zbog nemira u toj zemlji. Time je još više dovedeno u pitanje i održavanje uvodne utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 koja bi se na istom mjestu trebala voziti 13. ožujka.

Organizatori su najprije otkazali trening koji je bio na rasporedu u četvrtak, a potom i cijelo natjecanje budući da je medicinsko osoblje, koje bi moralo biti uz stazu Sakhir, zauzeto pomaganjem ranjenim osobama u neredima.

Za šefove natjecanja u Formuli 1 je problem i što se upravo na stazi Sakhir tjedan dana uoči utrke trebalo održati završno testiranje za novu sezonu. Sada je, dakako, pod sve većim upitnikom ne samo testiranje, već i utrka u kojoj bi lanjsku pobjedu trebao braniti Ferrarijev vozač Fernando Alonso.

Skeptičan je i prvi čovjek natjecanja, Bernie Ecclestone.


"Do utorka ili srijede ćemo donijeti odluku. Ostane li stanje stvari ovakvo kakvo je sada, utrke neće biti. Ne smiri li se situacija do srijede morat ćemo ju otkazati", upozorio je Ecclestone.

Prema zacrtanom rasporedu momčadi i njeni vozači trebali bi u Bahrein stići između 3. i 6. ožujka na posljednje testove pred početak sezone.

Održavanju utrke prijete antivladini prosvjedi i nemiri u zemlji i glavnom gradu Manami u kojima je živote izgubilo dvoje ljudi, a 231 ih je ranjeno.

Pročitajte više