Newcastle pobijedio Chelsea i nastavio fantastičnu sezonu

Foto: EPA

NEWCASTLE je u 16. kolu engleskog prvenstva pobijedio Chelsea 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je veznjak Joe Willock u 67. minuti na asistenciju Miguela Almirona, koji je primio dugu loptu svojeg suigrača upućenu preko obrane londonske momčadi. Spretno ju je primio i doveo do ruba kaznenog prostora, gdje je Willock iz prve pogodio pokraj nemoćnog Edouarda Mendyja.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL NEWCASTLEA

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je cijelu utakmicu za Chelsea. Newcastle je tako nastavio fantastičnu sezonu. Ima 30 bodova i nalazi se na trećem mjestu, odmah iza Manchester Cityja s 32 boda i Arsenala s 34. Podsjetimo, Newcastle United je prije godinu dana prodan saudijskom javnom investicijskom fondu za 305 milijuna funti.

Novi predsjednik kluba je Yasis Al Rumayyan, a 80 posto vlasništva ima saudijski javni investicijski fond, koji raspolaže s 320 milijardi funti. To Newcastle čini, bez konkurencije, najbogatijim klubom na svijetu, a ni do koljena mu nisu ni Manchester City ni PSG. Nisu napravili ogromne transfere te su jedno od iznenađenja Premier lige.

Pročitajte više