PSG

Neymar je Marseilleva Japanca nazvao kineskim go*nom. "Imamo dokaze"

Foto: Getty Images/Guliver Image

NEYMAR je zbog udaranja protivničkog igrača u derbiju s Marseilleom (0:1) 13. rujna dobio dvije utakmice suspenzije, no Marseille će ga tužiti zbog rasističkog ispada, tvrdi španjolski radio Cope.

U kaotičnom derbiju došlo je do masovne tučnjave u sudačkoj nadoknadi koja je rezultirala s tri crvena kartona za Parižane i dva za goste. Neymar je s leđa u glavu udario Alvara Gonzaleza, a Marseilleov igrač potužio se sucima da ga je Neymar nazvao majmunom.

No, Brazilac bi mogao biti u puno većim problemima dokaže li se stvarno da je japanskog igrača Hirokija Sakaija nazvao "kineskim govnom", promašivši pritom i zemlju iz koje Sakai dolazi. Marseille navodno ima dokaze čitača usana koji tvrde da je Neymar stvarno uvrijedio Japanca. Francuski nogometni savez i dalje istražuje taj incident. Ranije je objavljeno da je Neymar navodno imao i homofobni ispad prema Gonzalezu, što se također istražuje. Marseille je dokaze za oba slučaja navodno poslao savezu.

Luda utakmica završila je s 14 žutih i pet crvenih kartona, a stalno je bilo sitnih incidenata. Neymar i Payet umalo su se potukli već u 13. minuti, Angel Di Maria pljunuo je jednog protivničkog igrača tijekom utakmice, a kaos u sudačkoj nadoknadi bio je samo pitanje vremena.

Pročitajte više