NHL: Šakić ponovno spasio Colorado

KANADSKI hokejaš hrvatskog porijekla Joe Šakić drugu utakmicu zaredom spasio je svoje Colorado Avalanche ispadanja iz doigravanja NHL lige.

Šakić je pogotkom u produžetku pete utakmice između Colorada i domaćih San Jose Sharksa donio pobjedu svojoj momčadi od 2-1, te smanjenje ukupnog omjera u pobjedama na 2-3 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Šakić je i u četvrtoj utakmici igranoj u Denveru također postigao pobjednički pogodak u produžetku, a ovaj zgoditak u San Joseu mu je šest pogodak u produžetku u doigravanju u karijeri čime se izjednačio na prvom mjestu svih vremena s legendarnim napadačem Montreal Canadiensa Mauriceom Richardom.

Inače, San Jose je poveo sa 1-0 pogotkom Vincenta Damphoussea, te je to vodstvo držao sve do 10:10 minuta prije kraja treće trećine kada je Sakic postigao svoj prvi gol na utakmici kojim je odveo dvoboj u produžetak.

Šesta utakmica između Colorada i San Josea na rasporedu je 4. svibnja u Denveru, a Colorado se nalazi na dvije pobjede od preokreta kojega su do sada ostvarile samo dvije momčadi u povijesti NHL-a, zaostatak od 0-3 u prolaz 4-3 do sada su ostvarili tek Toronto Maple Leafsi protiv Detroit Red Wingsa u finalu 1942., te New York Islandersi protiv Pittsburgh Penguinsa u konferencijskom polufuinalu.

U drugoj utakmici večeri Calgary Flamesi su kao gosti s 1-0 svladali Detroit Red Wingse, te tako stigli do vodstva od 3-2 u pobjedama, te prolazak u finale Zapada mogu osigurati na svom ledu u šestoj utakmici 3. svibnja. Jedini pogodak na utakmici postigao je Craig Conroy u drugoj trećini dvoboja.



REZULTATI POLUFINALE KONFERENCIJE:

ZAPAD:

San Jose Sharks - Colorado Avalanche 1-2 (produžetak)

(San Jose vodi 3-2)

Detroit Red Wings - Calgary Flames 0-1

(Calgary vodi 3-2)


Pročitajte više