LIGA NACIJA

Ni jedan španjolski izbornik u posljednjih 20 godina nije imao ovakav crni niz

Foto: Getty Images

ŠPANJOLSKA reprezentacija sinoć je u 5. kolu Lige nacija na gostovanju u Švicarskoj odigrala 1:1 i prepustila vrh skupine Njemačkoj, koja je svladala Ukrajinu 3:1.

Luis Enrique je tako postao prvi španjolski izbornik u ovom stoljeću pod kojim je Španjolska nanizala tri utakmice bez pobjede.

Posljednju pobjedu Španjolci su ubilježili baš protiv Švicarske (1:0) u listopadu, a u ovoj akciji su odigrali 1:1 u prijateljskoj utakmici u Nizozemskoj pa tri dana kasnije ponovili isti rezultat u Švicarskoj.

Enrique je osmi izbornik Španjolske u ovom stoljeću. Na prijelazu je španjolsku reprezentaciju vodio Jose Antonio Camacho, a naslijedili su ga Inaki Saez pa Luis Aragones, koji je otišao nakon osvajanja Eura 2008. Uslijedila je osmogodišnja era Vicentea del Bosquea, koji je nastavio s titulama osvojivši Svjetsko prvenstvo 2010. i Euro 2012., a od 2016. naovamo Španjolsku su vodili Julen Lopetegui, Fernando Hierro, Luis Enrique i Robert Moreno, koji je nakratko uskočio umjesto Enriquea uslijed njegove stanke zbog obiteljskih problema.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više