Nisu sve samo Kobe i Warriorsi: Sjajni Bogdanović do drugog najboljeg učinka u NBA

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOĆ bogata rekordima i emocijama u NBA u prvi plan gurnula je Kobeovu oproštajku, rekordnu pobjedu Warriorsa i tricaški pothvat Curryja.
 
Ali, ne smijemo dopustiti da zbog svega navedenog zaboravimo impresivni način na koji je Bojan Bogdanović zaključio drugu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi.
 
U domaćem porazu Brooklyna od Toronta 96:103, Bogdanović je postigao gotovo trećinu koševa njegove momčadi (29) i tako mjesec dana nakon učinka NBA karijere, 44 koša u pobjedi (131:114) nad Houstonom, došao do druge najbolje utakmice otkako je u Americi.
 
Bogdanović je za 37 minuta ubacio 29 koševa, uz šest skokova i dvije asistencije, ali istaknuo se i sa sedam trica, čime je poravnao vlastiti rekord iz utakmice sa Sacramentom početkom veljače.

Treći najbolji Bogdanovićev učinak u NBA bio je prošle, njegove prve sezone u Americi, kada je u zadnjoj utakmici regularnog dijela sezone s 28 koševa protiv Orlanda bio ključni čovjek pobjede Netsa, vrijedne osmog mjesta Istoka i doigravanja.
 
U studenom prošle godine je s tadašnjim ovosezonskim rekordom, 22 koša, donio Netsima prvu pobjedu ove sezone (106:98) protiv Houstona, da bi u veljači poboljšao najbolji učinak sa 24 koša u pobjedi (116:106) protiv Phoenixa.
 
Ipak, trebamo istaknuti kako je Bogdanović sjajni sinoćnji učiunak ostvario protiv Raptora, druge najbolje momčadi Istočne konferencije, ali koja je u New York došla bez All-Star igrača Lowryja i DeRozan, te Valanciunasa, Johnsona i Carrolla, pa ih je do pobjede predvodio rookie Norman Powell s 30 koševa. 
 
Raptorsi su sezonu završili s najboljim omjerom do sada, 56-26 nakon što su je otvorili kao jedina momčad koja prije nije ostavrila 50 pobjeda. 
 
Play-off otvaraju protiv sedmih Indiana Pacersa. Netsi su izgubili deset zadnjih utakmica i sezonu završavaju s omjerom 21-61.

Pročitajte više