Trener Intera: "Ja sam tražio odgodu utakmice s Dinamom. Moramo očuvati travnjak"

Foto: Hina

NAKON što su čelnici Hajduka i Dinama (oni koji nisu u Remetincu) danima ratovali preko medija te nakon što se situacija na nogometnom frontu privremeno smirila, javio se neočekivani junak cijele ove sage, Samir Toplak.

> Šamar iz Dinama: "Hajduk se samo žali i pljuje, svima idu na živce"

> Brbić mahao izvješćima o Dinamu i Lokomotivi: Zbog njih i Vlajčevića liga je neregularna


Hajduk proglasio prvenstvo neregularnim, Dinamo im odgovorio: Idete svima na živce

U nekoliko crta da podsjetimo što se dogodilo; Hajduk je u petak oko 15 sati primio obavijest kako se utakmica četvrtfinala Kupa između Dinama i Intera iz Zaprešića odgađa za drugi mjesec iduće godine. Marin Brbić naprosto je dobio slom živaca kada je pročitao dopis Povjerenstva za kup. Odmah je povezao kako će Dinamo imati tjedan dana mira i priprema za veliki derbi, a Hajduk će prije Maksimira skoknuti do Kranjčevićeve gdje ih u Kupu čeka Zagreb. Brbić je pokušao uvjeriti Medića da i on pristane na odgodu utakmice, ali predsjednik/trener Zagreba bio je neumoljiv. Nije htio pristati na upit Hajduka, koji je stigao u ponedjeljak ujutro.

"To je ispod svake razine", komentirao je.

Toplakovo piznanje: Boli me briga i za Dinamo i za Hajduk! Moramo očuvati travnjak


I dok je u tijeku bilo prekomjerno granatiranje s obje strane, Samir Toplak čekao je zatišje kako bi priznao - "ja sam tražio odgodu utakmice s Dinamom".

Trener Intera u razgovoru za Sportske novosti objasnio je zašto je tražio da se utakmica prebaci na neki drugi termin.

"Travnjak je očajan i moram ga čuvati. Utakmica protiv Dinama bila bi nam četvrta u nizu što je katastrofa za naš travnjak. I to mi je bio jedini motiv", rekao je Toplak.

Dodao je kako u trenutku odluke nije gledao kalendar Dinamovih utakmica te da ga boli briga i za Dinamo i za Hajduk. Poručio je kako i izvan trokuta Dinamo-Rijeka-Hajduk postoje klubovi, a ti klubovi imaju ogromne probleme.

"Mi se borimo da se održimo na površini i da preživimo. Tu treniramo iza gola, čuvamo travnjak. Prava je umjetnost ostati u ligi u takvim uvjetima", zaključio je.

Postoji samo jedan problem u ovoj priči. Neven Kolić i Josip Brezni, predstavnici Povjerenstva za kup, ovih su dana govorili kako je Dinamo bio taj koji je tražio suglasnost od Intera da se utakmica odgodi...

Pročitajte više