Nizozemci: Igralo se na praznom betonskom koloseumu dok su dva kilometra dalje bombe ubijale novinare

"BILA je to luda završnica na maksimirskom stadionu. Samo petnaest minuta do kraja NEC je iznenađujuće došao do vodstva golom Tima Jansena. No, tri minute kasnije Balaban je vratio stvari na početak da bi pobjednički gol zabio Vrdoljak nekoliko trenutaka kasnije", ovim je riječima novinar najvećeg dnevnog lista iz Nijmegena "de Gelderlander" sažeo svoje sportske dojmove s večerašnje utakmice Dinama i NEC-a.

Puno je zanimljivije pročitati rečenice nizozemskih kolega nevezane isključivo za nogomet koje su napisane pod dojmom velebnosti zagrebačkog stadiona i zvukova koji su dopirali od nekoliko kilometara odaljenog centra hrvatske metropole.

"Uoči utakmice, nešto prije osam sati, samo dva kilometra od stadiona na kojem se igrala utakmica bomba je ubila poznatog hrvatskog novinara. Igrače i navijače nemili događaj uopće nije pogodio", stoji u izvještaju.

Prazni betonski koloseum

Nizozemske pripadnike sedme sile neugodno je iznenadio i slab odaziv Dinamovih navijača.

"Nažalost, stadion je bio tragično prazan. Skupilo se samo sedam tisuća ljudi na betonskom koloseumu koji inače prima više od 40 tisuća ljudi. Bad Blue Boysi i navijači NEC-a bili su na pristojnoj distanci i nije bilo nikakvih problema. Treba naglasiti da je klub pod posebnom prismotrom Uefe zbog prijašnjih incidenata njegovih navijača."

M.P.
Foto: Index

Pročitajte više