Nizozemska javnost unatoč pobjedi sasula kritike na Van Bastenov račun

NIZOZEMSKA javnost bila je jako razočarana igrom svoje reprezentacije protiv Austrije. Unatoč pobjedi od 4:3, Tulipani su pokazali dosta slabosti, pogotovo u obrani  što je razljutilo razmaženu nizozemsku publiku. Nakon sjajne partije i glatke pobjede nad Hrvatskom od 3:0, Nizozemci su očekivali još jednu glatku pobjedu i dodatno pumpanje samopouzdanja pred Euro.  Ipak, domaćin prvenstva Austrija ih je skoro nokautirala, vodila je 3:0, ali na kraju su se gosti ipak pribrali i okrenuli utakmicu u svoju korist.

"Nismo dobro otvorili utakmicu, što su Austrijanci odlično iskoristili. Koštale su nas individualne pogreške, to se ne bi smjelo događati, iako je nogomet ponekad nepredvidljiv. Ipak, ova utakmica mi je u mnogočemu pomogla, vidio sam naše prednosti i mane, naravno, sretan sam što smo pobjedili", izjavio je nizozemski izbornik Marco Van Basten nakon utakmice.

Drvlje i kamenje na golmana Timmera

Neki nizozemski mediji navode kako je nedopustivo da protiv jedne trećerazredne momčadi pobjeda dolazi u pitanje. Kao jednog od naslabijih pojedinaca na terenu navode rezervnog golmana Timmera, koji je jako loše reagirao kod sva tri pogotka domaćina.

"Moramo popraviti igru u obrani, ovo je prijateljska utakmica i tu takve greške nećemo tako skupo platiti, ali na Euru moramo igrati besprijekornu obranu, jer će nekada i jedan gol odlučivati pobjednika", zaključio je na kraju Van Basten.

F.V./M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više