Njemačka u depresiji: Jogi, mijenjaj, svijet nam se smije!

Foto: EPA, Screenshot: Frankfurter Allgemeine Zeitung, Suddeutsche Zeitung, Bild

PORAZOM od Meksika (0:1) u prvom kolu skupine F, Njemačka je počela obranu naslova prvaka svijeta.

Debakl u Moskvi jako je pogodio zemlju koja se diči time da je u Rusiji predstavlja "Weltmeister".

Međutim, kako je krenulo, ne sluti da će Elf ponoviti trijumf iz Brazila, osim ako se nešto radikalno ne promjeni u igri i momčadi.

To je sukus stavova komentatora u najčitanijim njemačkim medijima koji kao glavnog krivca za neuspješni start na SP-u ističu izbornika Joachima "Jogija" Lowa. 

Ugledni Frankfurter Allgemeine Zeitung donosi komentar pod naslovom koji doslovno preveden kaže "Pobjednici od jučer", iako je točnije navesti "Bivši pobjednici." Isi izvor ističe da je "sada Njemačka pod pritiskom", kao i apsurd da Low ni nakon uvodnog poraza neće mijenjati plan na SP-u.

Najčitaniji dnevni list ne samo u Njemačkoj, nego i u Europi, tabloid Bild, još je izravniji: "Svijet se smije našim svjetskim prvacima." jedan je od naslova, dok se kao osnovni problem reprezentacije navodi pretplaćenost pojedinaca na igranje. "Dosta sa zajamčenim mjestima u momčadi!", grmi Bild navodeći to kao jednu od "11 stvari koje Jogi odmah mora promijeniti" i konkretizira:

"Svjetski prvaci Khedira, Draxler, Özil, Müller, ali i nove zvijezde poput Wernera, moraju se na idućim treninzima svim silama truditi i dokazati da su vrijedni ostanka u prvoj momčadi. U suprotnom, Jogi ih bez milosti mora posjesti na klupu i dati priliku Goretzki, Brandtu, Reusu, Gündoganu i Rudyju."

Suddeutsche Zeitung sve je rekao fotografijom očajnog njemačkog navijača koji je poraz popratio tako što se na tribinama Lužnjikija preko glave pokrio njemačkom zastavom. 

Pročitajte više