Noćas na FC-u: McDonald i Lineker za priključak vrhu, Ferguson traži osmu pobjedu u nizu

Foto: Fightchannel

UFC će ovog tjedna po prvi puta u svojoj povijesti posjetiti Južnu Dakotu. Ovu, 91. po redu, Fight Night priredbu trebali su predvoditi bivši TUF pobjednici, a danas ponajbolji borci lake kategorije, Tony Ferguson i Michael Chiesa, ali je “Maverick” zbog ozljede leđa bio prisiljen otkazati svoj nastup. Čast da sudjeluju u glavnoj borbi večeri tako je pripala zvijezdama iz bantama – Michaelu McDonaldu i Johnu Linekeru.

Sa samo 25 godina, McDonald je jedan od iskusnijih boraca bantam kategorije. Iza talentiranog mladića stoji impresivan omjer od 17 pobjeda i tri poraza, ali i susreti s uglednim imenima kao što su Renan Barao, Urijah Faber i Brad Pickett. Otkako je 2011. godine debitirao za UFC, “Mayday” je upisao šest pobjeda i dva poraza, a od dodatnih nastupa udaljile su ga brojne ozljede i niz operacija zbog kojih je izbivao čak dvije godine.

U svom povratničkom, a ujedno i posljednjem meču, svladao je Masanorija Kaneharu gušenjem u drugoj rundi. Taj prekid donio mu je i bonus za izvedbu večeri na UFC 195 priredbi. Ovoga puta će ga u oktogonu ipak dočekati puno opasniji borac od spomenutog Japanca. Riječ je o Johnu Linekeru, brazilskom borcu poznatom po agresivnom stilu borbe i razornim udarcima pod kojima su pokleknuli njegovi brojni protivnici. Iza Linekera su čak 34 dvoboja (27-7-0) i niz od četiri uspješna nastupa. Bolji iz ovog susreta trebao bi se priključiti kvalitetno popunjenom vrhu ove kategorije.

U sunaslovnoj borbi gledat ćemo nesuđenog predvodnika eventa, Tonyja Fergusona (20-3-0), koji će u oktogonu prirediti dobrodošlicu neporaženom debitantu Landonu Vannati (8-0-0). “El Cucuy” je inače na nevjerojatnom nizu od sedam pobjeda i spominje se kao jedan od potencijalnih izazivača za pojas u lakoj kategoriji. Iako će u ovaj meč ući kao veliki favorit, Ferguson će morati itekako pripaziti, prije svega jer ovim dvobojem malo toga može dobiti, dok bi mu poraz prouzročio katastrofalne posljedice. Naravno, u cijeloj priči ne treba ni ignorirati vještinu debitanta, koji je u nastupima izvan UFC-a dokazao kako je riječ o dobro potkovanom borcu.

Od ostalih zanimljivih dvoboja mogli bi istaknuti sudar u srednjoj između veterana Tima Boetscha i bivšeg TUF člana, Josha Sammana, koji je s tri pobjede u četiri UFC nastupa dokazao kako pripada najvećoj pozornici. Također, na ovom eventu će nastupiti teškaši Daniel Omielanczuk i Oleksiy Oliynyk, kao i ponajbolji australski borac – Kyle Noke.

UFC Fight Night: McDonald vs. Lineker ne propustite 14. srpnja, u noći sa srijede na četvrtak. Izravan prijenos priredbe bit će dostupan na Fight Channel PPV-u i FightChannelTV.com-u s početkom u 03:00 sata iza ponoći.

UFC Fight Night: McDonald vs. Lineker

Michael McDonald vs. John Lineker
Tony Ferguson vs. Landon Vannata
Tim Boetsch vs. Josh Samman
Daniel Omielanczuk vs. Oleksiy Oliynyk
Kyle Noke vs. Keita Nakamura

Uvodne borbe:

Louis Smolka vs. Ben Nguyen
Lauren Murphy vs. Katlyn Chookagian
Eric Spicely vs. Sam Alvey
Cortney Casey vs. Cristina Stanciu
Scott Holtzman vs. Cody Pfister
Rani Yahya vs. Matthew Lopez
Devin Clark vs. Alex Nicholson

Pročitajte više