Norvežani slave pobjedu nad Hrvatskom kao kad su srušili Brazil u nogometu

Foto: Hina

"SRUŠILI smo Hrvatsku", radosno javljaju norveški mediji svojim čitateljima. Njihova reprezentacija pobijedila je izabranike Željka Babića u 2. kolu skupine B rukometnog Eura sa 34:31 pa je malo reći da su Norvežani u ovom trenutku van sebe. Neki mediji su odmah počeli spominjati zlato, drugi se štipaju za obraze jer misle da sanjaju.

O tome kako Norvežani doživljavaju pobjedu nad Hrvatskom najbolje govori izjava reprezentativca Joakima Hykkeruda.

"Oni su bili svjetski prvaci u rukometu. Ovaj uspjeh je jednak onome kada je naša nogometna reprezentacija pobijedila Brazil na SP-u u Francuskoj. Mi smo sada srušili veliku Hrvatsku. Povijesni dan", poručio je Hykkerud, koji je u pobjedi svoje ekipe upisao jedan pogodak.



"Ne mogu vjerovati", ponavljao je Kristian Kjelling, stručni komentator norveške televizije TV3, a ujedno i bivši reprezentativac.

Povijesna pobjeda

Prvi vratar reprezentacije Ole Ervik otkrio je recept za pobjedu nad Hrvatskom.

"Pobijedili smo ih prošle godine i dogovorili smo se da ćemo tako igrati. Držali smo ritam, dobro smo se branili, bili smo strpljivi u napadu", rekao je norveški golman.


Kristian Bjornsen bio je najbolji norveški strijelac sa sedam golova.

"Jedna od najvećih pobjeda u povijesti našeg rukometa. Pokazali smo za što smo sposobni", rekao je.

Izbornik Christian Berge hvali svoje dečke.

"Presretan sam i ponosan na svoje igrače. Zaslužili su pobjedu. Još uvijek ne mogu doći sebi", poručio je norveški izbornik.

Norvežani idu po zlato

Norvežani posebno ističu ulogu 20-godišnjeg Sandera Sagosena za kojeg kažu da je najveći dobitak od dolaska izbornika Christiana Bergea. Iako je imao slab učinak protiv Hrvatske (3/8), Sagosen je pogodio nekoliko ključnih golova.

"Pokazali smo da ova mlada Norveška može sve pobijediti", euforično zaključuje TV2.

No, prije nego osvoje Euro, Norvežani moraju svladati Bjelorusiju u posljednjoj utakmici skupine B.

Pročitajte više