Novi Mamićev svehrvatski šou: Iz ljubavi platimo 50 milijuna za novi stadion

BAŠ u trenutku kada je SDP-ova predstavnica Gradske skupštine postavila jedino normalno pitanje u raspravi o maksimirskom stadionu pred kamerama Otvorenog, na scenu je stupio Zdravko Mamić. Još jedan govor "Hrvatima i Zagrepčanima", o očuvanju tradicije, zaključio je svečano podsjećajući na 13. svibnja, kada je udaren temelj nove države.

"Neki dan dobio sam u ruke knjigu jednog srpskog pisca, i znate koji je naslov: Kako je počeo rat na Maksimiru....", govorio je Mamić, u svom klasičnom monologu koji se dotaknuo reprezentacije, Hloverke, politike, pa i Danijela Pranjića i njegovog velikog obola Bayernovoj svehrvatskoj pobjedi.

Paliković Gruden upitala je kako je moguće da se od izgradnje dva stadiona došlo do gradnje tri objekta, i kako je odjednom sve skuplje za 100-tinjak milijuna nečega?

Ladislav Prežigalo iz odjela graditeljstva Gradskog poglavarstva, nakon revolucionarne objave "da su financije danas najteže pitanje", iznio je novi plan: oko 220 milijuna eura za novi Maksimir, 49 milijuna za stadion na Kajzerici, i do deset milijuna za Svetice. Milijuna EURA.

Rekao je i da Alpine Bau još slovi za partnera za obnovu Maksimira. Iako još uvijek nitko nije otkrio po kojim uvjetima.

Uzvanici Hloverke Novak Srzić, među kojima i Zorislav Srebrić, glavni HNS-ov tajnik, sigurni su i složni samo u jednom; Kajzerica se mora graditi. Stadion od 49 milijuna eura, prema Zdravku Mamiću, trebao bi platiti grad kreditom, jer "to je Zagrebu kao ubod komarca".

"Maksimir je sramota, dobro kaže moj prijatelj Špaco. Ali stadion je gradski! Nema ljutnje, ali mi više ne možemo djelovati na Maksimiru. Utakmice sljedeće sezone definitivno nećemo igrati na Maksimiru. To je sigurno."

Podsjetio je Mamić i na cifre koje Dinamo prema njegovoj papirologiji uzima od Grada.

"27 milijuna kuna, ni euro više, dobivamo od Grada, u svim kategorijama. Od toga devet milijuna za stadion. A uplatimo poreza, prireza i dohodaka 65 milijuna kuna u posljednjih 36 mjeseci".

"Vidite što se događa Ciboni? A tko je bio njezin predsjednik? Dogradonačelnik. I opet su propali. Ja dok sam živ, Dinamo ne bu propo. To je bar sigurno"

Pročitajte više