Novi video sukoba: Parisovi huligani stolicama gađali Zvezdine navijače

Foto: YouTube (screenshot)

U POZADINI pobjede Paris Saint-Germaina nad Crvenom zvezdom u drugom kolu grupne faze Lige prvaka na Parku prinčeva (6:1) na pariškim se ulicama odvio kaotičan navijački sukob između francuskog i srpskog kluba.

Bez obzira na pripisanu kaznu Europske nogometne federacije, koja se tiče zabrane gostovanja na Parku prinčeva, Zvezdini su navijači u vlastitom angažmanu doputovali u francusku metropolu. 

S obzirom na reputaciju Delija u navijačkom svijetu, ekstremnija navijačka frakcija Paris Saint-Germaina zbog očuvanja imidža zaozbiljno je shvatila posjet Zvezdinih navijača.

Osim što je sinoć u blizini stadiona zabilježena polusatna masovna tučnjava u kojoj je sudjelovalo između 300 i 400 navijača obaju klubova - koje je policija razdvojila tek primjenom pendreka i suzavaca - zabilježeni su i pojedinačni nasrtaji potkrijepljeni autentičnim videomaterijalima.

Huligani Paris Saint-Germaina, prikriveni fantomkama i opremljeni standardnim navijačkim rekvizitima, preplavili su pariške ulice i bulevare. Dok su se lokalni građani i pojedini Zvezdini navijači zgroženo sklanjali u ugostiteljske obrte, pojedini su simpatizeri srpskog kluba pretrpjeli tjelesne i verbalne napade. 

Na posljednjem videomaterijalu, snimljenom iz neposredne blizine, vidljivo je kako su dvojici Zvezdinih navijača prisilno oduzeta klupska obilježja. Usto, pretrpjeli su nekoliko udaraca palicama i bačenim stolicama.

Pročitajte više