Nurkićeva dirljiva posveta nakon partije za povijest košarke: "Počivala u miru"

Foto: Gulliver / Getty Images

JUSUF NURKIĆ u pobjedi svog Portlanda nad Sacramentom (113:108) odigrao je partiju života i tako ostvario učinak za povijest NBA-a.

Nurkić je postigao 24 koša, s 23 skoka postavio je vlastiti NBA rekord. Imao je i sedam asistencija, te čak po pet blokada i ukradenih lopti.

Nijedan igrač u NBA povijesti nije završio meč s ovakvim brojkama. Nurkić je postao prvi igrač u najjačoj ligi svijeta koji je učinku od po 20+ koševa i skokova dodao po pet blokada i ukradenih lopti još od 1973. kada su blokade i ukradene lopte uvedene kao statističke kategorije.

Nakon što je Trail Blazerse vodio do dramatične pobjede, proglašen je igračem utakmice. Ali Nurkić nije znao da je napravio ono što nije uspio nitko prije njega u NBA-u. Kada su mu to priopćili novinari, vlastiti ulazak u povijest najjače košarkaške lige svijeta komentirao je: "To je prilično cool", i tako nasmijao sve prisutne. Njegov klub to je proglasio citatom večeri.

Ali Nurkić je zatim objavio nešto što je rastužilo njegove brojne poklonike. Otkrio je da utakmicu života i podvig za sva vremena NBA-a posvećuje svojoj baki koja je umrla.

Pročitajte više