DINAMO TO SMO MI

O Dinamovim potencijalima raspravljat će bivši direktor Manchester Uniteda

Foto: DTSM

DINAMOVO proljeće ide dalje, najavljuju iz Udruge “Dinamo to smo mi”.

Nakon vrlo uspješne izložbe u Galeriji Kranjčar i sjajnog koncerta u Domu sportova, te premijere filma u Kinu Europa, u sklopu projekta članovi kluba okupljeni u spomenutu udrugu pripremili su javnu tribinu “Potencijali Dinama” koja će okupiti ne samo domaće, već i međunarodne stručnjake i pokušati ukazati na sve aspekte u kojima Dinamo kao klub može napredovati. Tribina će se održati u ponedjeljak, 18. ožujka u 18h u Novinarskom domu u Zagrebu.

"Kad smo krenuli u cijeli projekt “Dinamovo proljeće” rekli smo kako nam je cilj proslaviti veliki klupski uspjeh nakon 49 godina i na afirmativan način vratiti građansku podršku Dinamu i identitet kluba kao dio Zagreba. Ovom tribinom želimo pokazati rezultate naše akcije, ali na konstruktivan način, preko svjetskih i domaćih stručnjaka pokazati gdje se može napraviti iskorak u organizaciji i djelovanju kluba kao što je Dinamo" kazao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi”.

Glavno iznenađenje i zvijezda javne tribine “Potencijali Dinama” sasvim sigurno će biti Mike Farnan, jedan je od najvećih svjetskih autoriteta na području sportskog marketinga s više od 20 godina međunarodnog iskustva. Krajem 90-ih u zlatnoj eri Manchester Uniteda i Alex Fergusona bio je direktor marketinga te direktor tvrtke Manchester United International odgovoran za širenje tržišta u svijetu, otvaranja trgovina i ugostiteljskih objekata pod brendom Crvenih vragova.

Također zaslužan je za komercijalni uspjeh tima Jordan Formule 1, bivši je direktor marketinga Sunderland AFC, a slične uloge obavljao je u talijanskom Serie A klubu AC Parma i španjolskom Atletico Madridu.

Danas uspješno vodi svoju agenciju za sportsko savjetovanje.

Osim Farnana, na tribini će govoriti i Fredrik Ekström iz AIK-a, aktualnog nogometnog prvaka Švedske. Ekström je dugogodišnji je član nogometnog kluba AIK Stockholm te nekad predsjednik jednog od klubova navijača, i član Uprave Udruženja švedskih navijača. Od dužnosti u sportu bio je u Upravi hokejaškog kluba AIK Ice Hockey. Nogometni je trener djevojčica u AIK-u. Inače je uspješan biznismen u prehrambenoj industriji.

Osim dvojice međunarodnih stručnjaka na tribini će govoriti i dva domaća stručnjaka. 

Doc. dr. sc. Tomislav Globan s Ekonomskog fakulteta, inače stručnjak za makroekonomiju i ekonomiku sporta. Pokretač je istraživačkog centra MacroHub i dobitnik Državne nagrade za znanost te nagrade Austrijske središnje banke za svoj znanstveni rad. Proveo je više istraživanja iz područja ekonomike sporta, a na temu hrvatskog nogometa održao je pozvano predavanje na američkom sveučilištu UNC Charlotte.

Na tribini će govoriti i dr. sc. Goran Pavel Šantek, redoviti profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu s odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju gdje između ostalih predaje i na kolegiju Antropologija sporta. Autor je knjige Dinamo, to smo mi.

Ulaz na tribinu je slobodan.

Pročitajte više