Odbojka na pijesku: Turnir svjetske serije 2005. u Zagrebu

MEĐUNARODNI odbojkaški savez (FIVB) odlučio je na sjednici u švicarskoj Lausannei dodijeliti domaćinstvo jednog turnira iz Svjetske serije odbojke na pijesku 2005. Hrvatskoj, odnosno gradu Zagrebu.

Zagreb je dobio organizaciju jednoga od 15 najjačih svjetskih turnira odbojkaša, koji će se održati najverovatnije u lipnju 2005. na Jarunu. To će to biti najviše rangiran turnir odbojke na pijesku ikad održan u Hrvatskoj s 80 najboljih svjetskih ekipa, koje će se natjecati za nagradni fond od 180.000 USD.

"To je veliko priznanje FIVB-a, nešto čemu smo stremili i nadali se od samih početaka odbojke na pijesku u Hrvatskoj.

Izuzetno sam ponosan što se VIP Tour postupno razvio u najjače regionalno natjecanje u odbojci na pijesku, a danas smo dobili priliku da se Hrvatska i grad Zagreb dokažu u organizaciji turnira najvišeg svjetskog ranga, kazao je Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora za odbojku na pijesku.

Turnir će pokrivati Eurosport kao i mnogi drugi međunarodni elektronski i tiskovni mediji, čime će turnir biti popraćen u preko 80 zemalja svijeta.

Podsjetimo, VIP Tour u odbojci na pijesku se u Hrvatskoj održava već četiri godine, s time da je Zagreb tri godine bio domaćin challengera Europske serije - VIP European Open, a ljetos je prvi puta u Hrvatskoj, na Rabu, uspješno organiziran challenger Svjetske serije.

Najavljeni turnir Svjetske serije u odbojci na pijesku na Jarunu može se, po svojoj važnosti, svrstati među najznačanije manifestacije okad održane u Hrvatskoj.

Pročitajte više