nogomet

Odlazi Španjolac koji je sudio Hrvatskoj u drugom najtežem porazu u povijesti

Foto: EPA

ALBERTO UNDIANO MALLENCO odlazi u mirovinu nakon što je 19 sezona dijelio pravdu na nogometnim terenima diljem Španjolske, Europe i na međunarodnim natjecanjima.

Posljednji susret koji je legendarni arbitar sudio bio je dvoboj Real Madrida i Betisa, a nakon utakmice Florentino Perez uručio mu je simboličan poklon.


Predsjednik Kraljevskog kluba Mallencu je uručio minijaturnu repliku stadiona Santiago Bernabeu te mu čestitao na dugoj karijeri i poželio sreću u nastavku života.

Za razliku od Pereza, madridska publika na Bernabeuu nije imala obzira prema 45-godišnjem sucu. Dobacivali su mu da je loš i da se trebao i prije oprostiti.


Mallenco je s 348 utakmica sudac koji je najviše puta dijelio pravdu na utakmicama La Lige, a redovno je sudio dvoboje Lige prvaka i Europa lige. Bio je arbitar i na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, dok nije nikada bio među odabranima koji su sudili utakmice Europskih prvenstava.

Prvi put u Španjolskoj je sudio 2000. godine, a FIFA-ino priznanje dobio je četiri godine kasnije. Hrvatska će ga pamtiti po tome što je sudio prilikom drugog najtežeg poraza reprezentacije Hrvatske, u rujnu 2009. protiv Engleske na Wembleyju kada je sastav Fabija Capella nadigrao onaj Slavena Bilića s visokih 5:1.

 

 

 

Pročitajte više